Tite ne gleda uopšte fudbal ili nema špansku ligu na kablovskoj: Kako Kutinjo ispred Vinisijusa?

31.10.2021

18:25

0

Brazilski selektor opet iznenadio navijače pozivom za igrača Barselone

Tite ne gleda uopšte fudbal ili nema špansku ligu na kablovskoj: Kako Kutinjo ispred Vinisijusa?
brazilci - Copyright tanjug/ap

Kada su navijači u Brazilu videli spisak igrača nacionalnog tima za naredne dve utakmice u novembarskom terminu, mnogi su potrčali da na društvenim mrežama poruče selektoru Titeu - čoveče, gledaš li ti fudbal uopšte?


Možda i gleda, ali onda kod svog kablovskog  provajdera izgleda da nema špansku ligu. Kako drugačije objasniti odluku da u reprezentaciju pozove Kutinja iz Barselone, a da izostavi Vinisijusa Žuniora iz Real Madrida, kad ne postoji nijedan mereni fudbalski parametar koji bi favorizovao igrača katalonskog giganta ispred krilnog napadača "kraljevskog kluba".

Vinisijus ove sezone igra standardno kod Karla Anćelotija. Zabeležio je 14 nastupa na kojima se devet puta upisao strelce, uz tri asistencije. Na drugoj strani, njegov konkurent nije član startne postave nikad gore Barse. Sakupio je 500 minuta igre ove sezone na 11 nastupa i svega jedanput pogodio mrežu.

 

 


Očigledno da se brazilski selektor rukovodi onom starom da "ekipu ne čine najbolji pojedinci, već oni koji najbolje igraju zajedno". Kutinjo je kod Titea bio u sastavu za Mundijal u Rusiji 2018. godine, a pozvao ga je i za prethodne dve utakmice protiv Perua i Bolivije u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022. Vinisijus je odigrao 73 minuta u ovom ciklusu.

Brazil se u ovom FIFA terminu sastaje sa Kolumbijom (12. novembra), pa igra veliki derbi u Argentini protiv "gaučosa" (17. novembra). Titeovi momci zauzimaju prvo mesto u južnoamerčkoj grupi sa deset pobeda i jednim nerešenim ishodom.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike