Goropadna Zvezda na "Čika Dači": Crveno-bele "lale" trasirale pobedničku stazu u Kragujevcu (VIDEO)

31.10.2021

14:24

0

Tim Dejana Stanković sa ubedljivih 3:0 savladao ekipu Radničkog

Goropadna Zvezda na "Čika Dači": Crveno-bele "lale" trasirale pobedničku stazu u Kragujevcu (VIDEO)
20210817npIvanic18 - Copyright MN Press

U duelu koji je imao svoju krvavu, huligansku predigru na ulicama Kragujevca, fudbaleri Crvene zvezde bez većih problema slavili su ubedljivu pobedu 0:3 (0:2)  nad ekipom Radničkog 1923. Golove za aktuelnog srpskog prvaka postigli su Mirko Ivanović u 18, Milan Pavkov u 45, Aleksandar Katai u 49. minutu.

Domaći tim nije mogao da preslika pobedničku taktiku Radnika u Surdulici, ali ni šampion nije isti tim kada u njemu igraju od prvog minuta Katai i Pavkov. Ta "novosadska veza" iz Vojvodine, zajedno sa trećom "lalom" i verovatno najboljim igračem utakmice na "Čika Dači" Ivanićem, gazila je od prvog minuta i za nju Kragujevčani nisu uspeli da lek do kraja utakmice.

 

 

Već u 18. minutu Ivanić je sa leve strane povukao akciju proigravši Pavkova. Mogao je gorostasni centarfor da se upusti u solo prodor, ali se ipak odlučio za kvalitetnije rešenje, pa je povratnom omogućio Ivaniću da gađa sa oko 20 metara i uz malu pomoć štopera domaćih Milanovića savlada golmana Lukića.

Od vodećeg gola Zvezda nije prestajala da napada. Otpor Radničkog sveo se na borbu za goli život, pa se moglo naslutiti da će na pauzu gosti sigurno otići sa većom prednošću. Ona je došla u prvom minutu nadoknade vremena, a strelac drugog pogotka bio je Pavkov.

 

 

Ivanić je ponovo bio inicijator, Rodić asistent, a Pavkov autor gola glavom sa skoro 15 metara. Tada je već nestala bila kakva neizvesnost, ali je za svaki slučaj Katai pred svoj izlazak iz igre jednim laganim udarcem po zemlji prevario Lukića i definitivno obezbedio svom timu miran nastavak utakmice.

 

 

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Stadion: Čika Dača. Gledalaca: 7.000. Sudija: Milan Mitić. Strelci: Ivanić 18, Pavkov 45, Katai 49. Žuti kartoni: Ristić - Katai, Ben, Živković.

Radnički: Lukić - Varjačić, Milanović (od 55. Jovanović), Damjanac, Blagojević - U. Vidović, Ilić, Arsenijević, Ristić (od 55. Tomić) - Trifunović, Filipović. Trener: Vladimir Radenković

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga (od 80. Srnić) - Ben (0d 72. Vukanović), Ivanić (od 74. Stanić), Katai (od 54. Živković) - Pavkov (od 80. Lazetić). Trener: Dejan Stanković.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike