Inter ispostavio račun za UEFA zbog Eriksena: Na dan nesreće vredeo je 18,3 miliona evra!

29.10.2021

09:04

0

Italijanski klub traži od krovne organizacije u Nionu da ih obešteti

Inter ispostavio račun za UEFA zbog Eriksena: Na dan nesreće vredeo je 18,3 miliona evra!
Copyright AP Photo/Martin Meissner, Pool

Više od četiri meseca nakon srčanog zastoja Kristijana Eriksena na EURO 2020, milanski Inter je objavio da će tražiti od UEFA nadoknadu za odsustvo svog danskog veziste.

Karijera Kristijana Eriksena i dalje je pod znakom pitanja. Dok čeka da sazna kada će ponovo moći da igra fudbal, iz njegovog kluba poručuju u saopštenju da će zaigrati, ali na drugom mestu, daleko od San Sira. 

Sa ugrađenim defibrilatorom koji mu omogućava normalan rad srca, Eriksenu nije dozvoljeno da igra u Italiji. Zato je izvesnije da će Danac promeniti klub i zemlju kako bi mogao da se bavi fudbalom.

Eriksen je doživeo infarkt tokom utakmice u Kopenhagenu 12. juna, protiv selekcije Finske. Zahvaljujući brzoj intervenciji saigrača, a odmah zatim i dežurne lekarske ekipe, izvršena je reanimacija i on je vraćen u život. Eriksen je posle toga prebačen na kliniku, gde je urađena ugradnja defibrilatora i već tada se znalo da će zbog strogih zdravstvenih propisa u Italiji, treško ponovo zaigrati za Inter sa kojima ima ugovor do 2024. godine.

Ipak, to nije sprečilo "neroazure" da ispostave račun UEFA zato što je njihov igrač doživeo nesreću na utakmici reprezentacije:

- Obeštećenje od UEFA je predviđeno za sezonu 2021/2022, pošto se "povreda" dogodila dok je igrao za nacionalni tim na događaju koji je organizovala UEFA. Što se tiče registracijskih prava igrača Eriksena (čija je knjigovodstvena vrednost na dan 30.06.2021. iznosila 18,3 miliona), treba napomenuti da je nakon teške povrede koja se dogodila tokom Evropskog prvenstva u junu 2021. godine, privremeno ukinuta. Italijanski medicinski autoritet zabranio je igraču sportske aktivnosti za tekuću sezonu - piše u saopštenju Intera i dodaju još:

- Iako trenutni uslovi igrača nisu takvi da bi mu dozvolili takmičenje u Italiji, isto bi se moglo postići u drugim zemljama gde bi stoga igrač mogao da nastavi karijeru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike