Nije bilo lepo, ali je važno: Zvezdin veliki korak ka tituli

22.11.2020

18:25 >> 18:43

0

Autor: Jovan Terzić

Beogradski crveno-beli konkretniji od novosadskih u derbiju kola

Nije bilo lepo, ali je važno: Zvezdin veliki korak ka tituli
Copyright MN Press

Čvrsto, uz dosta sitnih faulova i veliku borbu na sredini terena, odigrali su fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde derbi utakmicu 15. kola Superlige.

Na kraju, gosti iz Beograda zadovoljniji su napustili teren “Karađorđa”. Pobedili su 2:0 i napravili veliki korak ka četvrtoj uzastopnoj titiuli. TOK UTAKMICE

Golovima Milana Gajića u 26. i Bena u 75. minutu, Zvezda je pobegla od ovog kola trećeplasiranom rivalu na velikih 11 bodova razlike, a od sada drugoplasiranog Partizana i dalje ima devet više.

Nije bilo mnogo šansi, a prvu konkretnu akciju gosti su pretvorili u pogodak. Kanga je lepo protrčao iza leđa Gajiću, navukavši dvojicu defanzivaca Vojvodine da krenu za njim i tako ostave desnom beku Zvezde otvoren prostor za šut. On je to i iskoristio…

 

U 70. minutu Čović je pao u kaznenom prostoru Zvezde, ali je Novak Simović pokazao da nema penala, što nije bio slučaj četiri minuta kasnije na suprotnoj strani.

Tek što je ušao u igru, Veljko Nikolić naterao je Đuričina da ga potkači prilikom uklizavanja. Ovaj put Simović je pokazao na belu tačku, a siguran sa nje bio je Ben.

U poslednjim trenucima utakmice u strelce je mogao da se upiše i Srđan Spiridonović, ali je Devetak stigao da ga blokira i spreči ubedljiviji poraz svog tima.

Treba istaći i da je Vojvodina najbliža pogotku bila već u prvom minutu, kada je Vukadinović snažno šutirao sa 12 metara, ali je Borjan uspeo da odličnom intervencijom skrene loptu u korner.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)
/Gajić 26, Ben 75/

VOJVODINA: Vukliš – Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević – Drinčić – Čović (77. Zukić), Bjeković (46. Stojković), Bojić, Vukadinović (81. Gemović) – Mrkaić (65. Đuričin).
ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Eraković – Sanogo, Petrović – Ben (84. Degenek), Kanga (73. Nikolić), Ivanić (88. Spiridonović) – Falćineli (84. Vukanović).
Sudija: Novak Simović.

I jedni i drugi na teren će ponovo u četvrtak. Vojvodina protiv gradskog rivala Proletera u osmini finala Kupa Srbije, a Crvena zvezda u Belgiji protiv Genta utakmicu 4. kola Lige Evrope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike