Odlazak ostrvske fudbalske legende: Preminuo drugi najuspešniji menadžer Rendžersa, pomagao je i Fergusonu u osvajanju trofeja

26.10.2021

12:12

0

Vodio "policajce" u dva navrata, a bio je i selektor Škotske

Odlazak ostrvske fudbalske legende: Preminuo drugi najuspešniji menadžer Rendžersa, pomagao je i Fergusonu u osvajanju trofeja
Tan2021-10-26_115039386_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Bivši menadžer Rendžersa, Evertona i nekadašnji selektor Škotske Volter Smit preminuo je u 73. godini. Iskusni trener posebno će ostati upamćen u istoriji "policajaca" iz Glazgova, pošto je na klupi škotskog velikana bio u dva navrata.

Osvojio je 21 trofej, što ga čini drugim najuspešnijim klupskim menadžerom. Čak 10 puta je bio prvak, pet puta je osvojio Kup Škotske, šest puta nacionalni Liga kup i jednom je igrao u finalu Kupa UEFA. Obavljao je i funkciju prvog čoveka kluba.

 

 

Od iskusnog trenera oprostio se sadašnji predsednik, Daglas Park.

- Volter će nedostajati svima nama u Rendžersu. Za navijače bio je više od menadžera. Mnogima je bio prijatelj, vođa, ambasador i iznad svega legenda - kazao je Park.

Od Smita se oprostio i veliki rival Seltik, FA Škotske, klubovi za koje je igrao, Dandi junajted i Dambarton, ali i Mančester junajted. Na "Old Trafordu" je radio kratko, kao pomoćnik Aleksu Fergusonu, krajem sezone 2003/04. Tada su "Đavoli" osvojili FA kup, pa se može reći da ima trofej i sa Junajtedom. Krajem 2004. godine, imenovan je za selektora Škotske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike