Mladost ušla u pobednički ritam: Ništa bez Bojovića, najbolji strelac u istoriji nastavio da teroriše golmane

23.10.2021

15:13

0

Autor: 24sedam

Lučanci su prestigli Lazarevčane na tabeli, ali i vezali treću pobedu

Mladost ušla u pobednički ritam: Ništa bez Bojovića, najbolji strelac u istoriji nastavio da teroriše golmane
20201129ivVozdovacLucani07 - Copyright MN Press

Mladost i Kolubara su odigrali utakmicu 14. kola Superlige Srbije. U veoma kvalitetnom meču u Lučanima rezultat je bio 3:1, a junak pobede je bio dvostruki strelac, Milan Bojović. Inače, gosti su poveli ranim golom Vasilija Bakića.

Posle ovog meča, Lučanci su prestigli Lazarevčane na tabeli, ali i vezali treću pobedu. Kada je reč o gostima, oni su došli posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde, od 7:1.

Šef stručnog štaba Mladosti Ivan Stefanović je morao da menja već u desetom minutu. Posle sudara sa svojim golmanom, Ivanom Kostićem, kapiten domaćina i imenjak Milošević je završio na zemlji. Ubrzo mu je previjena glava, a zatim je i napustio teren. Ušao je Vladimir Radivojević.

U 16. minutu nova loša vest za Lučance. Posle kornera sa desne strane, Vasilije Bakić je bio najbolji u skoku i glavom je savladao Kostića. Već u narednim trenucima, viđene dve izgledne prilike ispred dva gola. Prvo gosti nisu iskoristili kontru, a zatim je golman Dejan Stanivuković uz pomoć prečke sprečio Milana Bojovića da ga savlada glavom.

A onda, u 25. minutu, sa desne strane centrirao je Miloš Cvetković, a na suprotnoj strani je bio Bojović. Najbolji strelac u istoriji Superlige i povratnik posle povrede je poslao loptu glavom, a ona je prošla ispod Stanivukovića i završila u daljem uglu. Samo minut kasnije, Mladost nije napravila potpuni preokret. Bakić je izgubio loptu, Saša Jovanović istrčao kontru, ali u situaciji jedan na jedan nije savladao Stanivukovića.

U nastavku meča na dobro nakvašenom terenu u Lučanima, domaćin je opsedao gol ekipe Dejana Đurđevića, koga je u 40. minutu zbog prigovora opomenuo glavni sudija Novak Simović. U poslednjim minutima prvog dela, Lazarevčani su se oslobodili pritiska i mogli do novog vođstva.

Ante Hrkač je napravio veliku grešku na 30-ak metara od gola i poklonio loptu Urošu Đuranoviću koji je lobovao Kostića. Lopta bi i ušla u gol, da u poslednjem trenutku glavom nije intervenisao Nemanja Mićević.

Na samom početku drugog poluvremena, posle jednog duela, Cvetković je nezgodno stao i povredio skočni zglob. Iako je delovalo da neće moći da nastavi, povreda ipak nije bila toliko ozbiljna. Nekoliko minuta kasnije, Đurđević je dobio žuti karton, jer je nastavio sa prigovorima sudiji iz Lovćenca.

U 55. minutu ponovo Jovanović oči u oči sa Stanivukovićem i opet je bio uspešniji golman Kolubare. U narednom napadu, Bojović je pogodio i stativu. Ni u nastavku meča nije falilo uzbuđenja.

I onda u 85. minutu, posle centaršuta sa desne strane Tumbasevića, Bojović je u "letu" nogom, sa sedam metara poslao loptu u gol. U četvrtom minutu nadoknade Jovanović je konačno savladao Stanivukovića, za krajnjih 3:1. Mada je pre toga promašio zicer.

Novi okršaj dva tima, na istom stadionu očekuje nas za četiri dana u Kupu Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike