Liverpul ima prioritetno pojačanje za leto, Klop je zaljubljen u njega, ceo klub mobilisan, samo da ga dovedu

12.10.2021

11:43

0

Autor: 24sedam

Ono što je propustio prošlog leta, nadoknadiće sledećeg

Liverpul ima prioritetno pojačanje za leto, Klop je zaljubljen u njega, ceo klub mobilisan, samo da ga dovedu
Tan2021-9-28_23156880_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Liverpul je navodno započeo pregovore da dovede Usmana Dembelea iz Barselone. Plan je da se sačeka leto i da Francuz dođe bez obeštećenja.  

Krilnom igraču na leto ističe ugovor, a njegovi zastupnici navodno već dobijaju ponude i merkaju ih. 

Kako piše Mundo deportivo, Liverpul je baš zapeo za Dembelea, koga vidi kao idealno pojačanje da osveži opcije u napadu

Trener Jirgen Klop je navodno “zaljubljen” u 24-godišnjeg igrača, a sportski direktor Liverpula Majkl Edvards je navodno napravio kontakt sa igračevim predstavnikom, Musom Sisokom

Tvrdi se i da je Edvards vlasnicima Liverpula, Sportskoj grupi Fenvej, jasno stavio do znanja da je Dembele prioritetna meta i pozvao ih je da odobre njegov dolazak. 

Liverpul ne može zvanično da pregovara sa igračem do 1. januara, kada ulazi u poslednjih šest meseci ugovora. Izveštaji tvrde da će mu Liverpul ponuditi i unosan bonus za potpisivanje, jer definitivno neće biti obeštećenja

Dembele u Barseloni navodno zarađuje nešto više od 12 miliona evra godišnje, a Liverpul će morati da mu ponudi nešto slično da bi ga privukao na Enfild. Znamo i da Katalonci trenutno nisu u stanju da mu ponude ni izbliza toliku platu. 

Navijače Liverpula ovog leta je najviše iznerviralo to što klub nije doveo nijednog napadača u prelaznom roku. Standardna navijačka trojka Mohamed Salah – Sadio Mane – Roberto Firmino dobila je prošle godine pojačanje u vidu Dioga Žote, ali to je i dalje malo u odnosu na “dubinu” koju imaju ostali rivali za titulu. 

Istina je da Klop ima Divoka Origija i Takumija Minamina, ali oni nisu u centru pažnje. Jedino pojačanje letos bio je štoper Ibraima Konate iz Lajpciga.  

Dembele je u Barselonu došao iz Borusije Dortmund, leta 2017. Za njega  je navodno plaćeno obeštećenje od 105 miliona evra, plus još 40 u bonusima.  

Ipak, Francuz nije uspeo da se ustali u Barseloni zbog brojnih problema sa povredama. Za Katalonce je odigrao 118 utakmica za nešto više od četiri godine. Za to vreme je imao učinak od 30 golova i 21 asistencije. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike