Grci uhvaćeni na "krivoj nozi": Pripremali mu otkaz, ali onda je usledila kontra Milojevića

09.10.2021

15:42

0

Srbin nije želeo da ga AEK smeni, već je našao drugo mesto gde će nastaviti karijeru

Grci uhvaćeni na "krivoj nozi": Pripremali mu otkaz, ali onda je usledila kontra Milojevića
Copyright MN Press

Dan nakon raskida saradnje Vladana Milojevića i atinskog kluba AEK izlaze na videlo razlozi koji su doveli do tog sastanka u petak uveče na kojem su dve strane odlučile da dalje krenu razdvojeno.

Grci pišu da Srbin nije verovao u sebe i posao, da mu se nije dopalo okruženje i podrškom koju je dobijao od odgovornih, pa je zatražio sastanak kako bi gazdi kluba Dimitrisu Melisanidisu predstavio ponudu iz Saudijske Arabije. Saslušavši ove razloge Melisanidis nije mnogo razmišljao već je prihvatio ispruženu ruku srpskog trenera, jer kako je od letos počela da se razvija njihova zajednička priča, rastanak bi se dogodio kod prve kritične situacije u prvenstvu. Ipak, nisu očekivali da će predlog o raskidu doći baš od trenera i to za vreme ove pauze.

Kao i u priči, gde je grožđe kiselo koje je nedohvatljivo, portali u Grčkoj pišu da Milojević nikad nije bio prva opcija AEK. Melisanidis je letos definitivno odustao od angažovanja Španaca, Portugalaca i ostalih zapadnjaka, koji su se kratko zadržavali jer im rad u grčkom šampionatu nije bio dovoljno privlačan, ali je onda u pokušajima da pravog stručnjaka dobije sa Istoka nekoliko puta odbijen.

Vladan Milojević/Profimedia
 

Prvo mu se zahvalio Razvan Lučesku, budući da se osećao kao čovek Paoka, pa mu se na ponudi od 1,3 miliona evra po sezoni zahvalio i Ukrajinac Sergej Rebrov. Kako je već bio u "cajtnotu" i na deset strana odbijen, bogati grčki brodovlasnik se obratio Milojeviću. Dogovor je brzo postignut, ali je i poverenje među njima tako i nestalo - brzo. Odmah posle ispadanja od Veleža pojavio se ogroman problem u njihovim odnosima, koji se produbljivao kod svakog sledećeg neuspeha ekipe.

U okruženju predsednika sazrelo je mišljenje da pravi trener nije na klupi tima posle remija na Kritu protiv OFI, kada je od 0:3 dozvoljeno protivniku da dođe do 3:3. Iako je u medijima bilo predstavljeno da Milojević ima podršku rukovodstva i da je takva uveravanja dobio od predsednika u njihovom telefonskom razgovoru posle meča, prava istina je bila drugačija.

Melisanidis je tražio razloge za takav pad u igri, a kako ga odgovori nisu zadovoljili bilo mu je jasno da će promene u timu morati da krenu od trenerske klupe i to što pre. Na sve to, okruženje predsednika nije moglo da razume zašto je trener  pola sata svog izlaganja pred novinarima potrošio tražeći lošu nameru kod sudija i zašto je u svemu video zaveru protiv sebe.

Izgleda, ipak, koliko god je kod Grka ovakav rasplet bio željen i očekivan, Srbin ih je uhvatio nespremne. Milojević će se verovatno opet povući na Bliski istok, gde jezik uvreda ne razume, pa samim tim i nema osećaj rada pod velikim pritiskom, a finansijski neće proći ništa lošije nego u Atini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike