Zar je iko sumnjao? Ronaldo je igrač meseca u Premijer ligi!

08.10.2021

12:10

0

Autor: 24sedam

Sjajan start Portugalca na početku drugog mandata

Zar je iko sumnjao? Ronaldo je igrač meseca u Premijer ligi!
Copyright (tanjug/AP Photo/Dave Thompson/

Napadač Mančester junajteda Kristijano Ronaldo dobio je priznanje za igrača meseca Premijer lige, dok je Mikel Arteta iz Arsenala dobio nagradu za najboljeg trenera u septembru.

Ronaldo je priznanje osvojio ispred defanzivca Mančester sitija Žoaa Kansela, zatim Antonija Ridigera iz Čelsija, Alana Sen-Maksimina iz Njukasla, Mohameda Salaha iz Liverpula i Ismaile Sara iz Votforda.

Portugalac je sjajno započeo svoj drugi mandat u Junajtedu, pošto je u šest utakmica dao pet golova, uključujući i tri prvenstvena.

Na debiju protiv Njukasla je dao dva gola, a posle toga je postigao pogodak u dramatičnoj pobedi nad Vest Hemom.

Njegovi saigrači su govorili i o uticaju koji ima van terena. Džesi Lingard je kazao da je Portugalac "briljantan".

- Doneo je toliko toga timu. Njegov liderski karakter, hoće da pobeđuje i na treningu, hoće da pobeđuje na utakmicama i hoće da osvaja trofeje, što je najvažnije. Sjajno je biti oko njega i gledati šta radi. Toliko toga se može naučiti od njega. On je jedan od najboljih igrača sveta. Savršeno je za nas što se vratio kući. Zaista je skroman. Pozitivna je osoba. Zaista je dobro učiti nove stvari na terenu i van njega. Mislim da zaista može pomoći timu ove sezone.

Arsenal je u septembru pobedio u tri od četiri prvenstvene utakmice, što je bilo dovoljno da Arteta dobije priznanje.

"Vaskrsenje" Arsenala počelo je emotivno pobedom 3:1 protiv večitog rivala Totenhema u Derbjiu Severnog Londona. Posle toga su usledile važne pobede nad Barnlijem i Noričom.

Posle užasnog početka sezone, kada su doživeli tri vezana poraza, Arsenal se ovako popeo na 11. mesto tabele.

- Ovo je nagrada za sve nas kako smo se držali zajedno, kako smo radili i bili pozitivni u teškim trenucima i kako je svako nastavio da radi svoj posao sa pravim stavom, pravom ambicijom i smerom. Tako da je ovo za igrače. Ja dobijam nagradu, ali je ona namenjena svim ljudima koji su joj doprineli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike