Birmančević se „otvorio“ Šveđanima: Očekivao sam veću šansu u reprezentaciji, ali se nisam pronašao

07.10.2021

16:47

0

Autor: A. Š.

Ofanzivac Malmea neće po lepom pamtiti debi u dresu Srbije

Birmančević se „otvorio“ Šveđanima: Očekivao sam veću šansu u reprezentaciji, ali se nisam pronašao
20210830npBirmancevic - Copyright MN Press

Avgust iz snova, pa septembar za zaborav… Tako bi u najkraćem mogao da se opiše skorašnji fudbalski put Veljka Birmančevića, iza kojeg je pravi rolerkoster emocija u veoma kratkom vremenskom roku.

Pošto je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Malmea u Ligu šampiona, zaslužio je debitantski poziv u reprezentaciju Srbije, ali od septembarske akcije sa „orlovima“ primetan je pad u igri srpskog ofanzivca.

Očekivano ili ne, tek nekadašnji fudbaler Čukaričkog nije dobio novi poziv u nacionalnu selekciju, a ni na klupskom nivou nije baš sve onako kako je zamišljao, pošto Malme u prva dva meča u elitnom takmičenju ima gol razliku 0:7 (Juventus 0:3 i Zenit 0:4).

- Imali smo malo turbulentan period u kojem cela ekipa zapala u krizu, tako i ja. Možda baš zbog toga nisam pozvan na novo reprezentativno okupljanje – rekao je Birmančević za švedski „Expressen“.

Nije bivši đak Partizanove škole fudbala želeo previše da ulazi u razloge zbog kojih je poziv selektora Dragana Stojkovića ovoga puta izostao.

- Ne razmišljam previše o tome. Mogu samo da kažem da u fudbalu morate da budete na najvišem nivou kako biste bili pozvani da predstavljate svoju zemlju. Smatram da moram da dostignem viši nivo kako bih ponovo bio pozvan. Moram da radim još više da bih se vratio u nacionalni tim.

Birmančević je debitovao u dresu „orlova“ u prijateljskom meču protiv Katara, ali ga potom nije bilo među kandidatima za kvalifikacione utakmice protiv Luksemburga i Irske.

- Sistem igre reprezentacije mi nije odgovarao, jer smo igrali sa pet igrača pozadi. Morao sam da debitujem kao „vinger“, poziciji na kojoj ne mogu da pokažem svoje najbolje strane. U toj formaciji mogu da igram samo u napadu ili kao polušpic.

Ne krije Birmančević veliku želju da ponovo zaduži dres sa državnim grbom.

- Od malih nogu reprezentacija je za mene velika stvar. Svi koji su trenirali sa mnom znaju koliko uživam igrajući za svoju zemlju. Možda sam prošli put došao malo u pogrešno vreme. Nisam se pronašao i primetio sam da ne mogu da pomognem timu. Sve vreme sam bio po strani i nisam igrao u kvalifikacijama, što je možda uticalo i na period po povratku u klub, jer sam očekivao veću šansu. Napravno, smatram da treba da se vratim u reprezentaciju, ali u tom slučaju želim da igram i pomognem – kazao je Veljko Birmančević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike