Mezimac „grobara“ „ušao pod kožu“ i Rusima! Navijači Lokomotive besne na klub posle rastanka sa Markom Nikolićem!

05.10.2021

14:42

0

Autor: A. Š.

Srpski strateg ostavio sjajan utisak u Moskvi

Mezimac „grobara“ „ušao pod kožu“ i Rusima! Navijači Lokomotive besne na klub posle rastanka sa Markom Nikolićem!
Copyright Profimedia

Ono što je već dva dana gotova stvar u utorak je dobilo i zvaničnu potvrdu – Marko Nikolić nije više trener moskovske Lokomotive.

Srpski strateg od dolaska u rusku prestonicu, a pogotovo od početka sezone, trpeo je izuzetno snažne „bočne udare“, koje je maestralno amortizovao do prethodnog letnjeg prelaznog roka, kada su novi klupski čelnici, na čelu sa sportskim direktorom Ralfom Rangnikom, kako pišu tamnošnji mediji, Nikoliću dovodili pojačanja bez da su ga išta pitali.

To je moralo da se odrazi na igru i rezultate Lokomotive ove sezone, pa ni osvojen Kup, niti novi trogodišnji ugovor potipsan pred odlazak na letnju pauzu, nisu bili dovoljni da Srbin ostane za kormilom Lokosa.

- Fudbalski klub Lokomotiva i srpski trener Marko Nikolić sporazumno su raskinuli ugovor. Zajedno sa Nikolićem stručni štab napuštaju i Radoje Smiljanić i Goran Basarić. Lokomotiva se zahvaljuje Marku Nikoliću i njegovim asistentima za posvećenost poslu i želi im mnogo uspeha u nastavku karijere. U narednom periodu ulogu glavnog trenera obavljaće Dmitrij Loskov - stoji u saopštenju moskovskog kluba.

Ipak, Nikolićev odlazak nije baš blagonaklono primljen kod, izgleda po reakcijama, većeg dela navijača moskovskog velikana, koji na društvenim mrežama ne biraju reči u osudi klupskog rukovodstva.

- Sramota, kako se možete rastati sa takvim trenerom – napisao je na „Instagram“ stranici Lokomotive jedan razočaran navijač, a on je još bio i blag u osudi.

- Kakvi ste klovnovi… Nemam reči!

- Zašto se stidim svog kluba?

- Najtužnija stvar u Lokomotivi je Uprava!

- Zažalićete, idioti!

- Nominaciju „Idioti 2021“ dodeljujemo moskovskoj Lokomotivi – samo su neki od primera prilično žustrih kritika na račun klupskog rukovodstva.

Bilo je i onih koji su se obraćali direktno Nikoliću.

- Šteta, dobar trener, odlična osoba… Marko, puno sreće, definitivno ćeš pokazati šta znaš u normalnom klubu, bez pritisaka i intriga.

- Čovek nikada nije kukao, nikada se nije žalio na sudije. Adekvatan, skroman… Radio je sa onim što je imao. Želim mu da ode u Spartak u osvoji titulu.

Navijačima Lokomotive je posebno zasmetao način na koji je Lokomotiva objavila rastanak sa srpskim strategom, pošto je u zvaničnoj objavi, kao ilustracija, korišćen klupski grb, umesto slika Marka Nikolića.

- Ovako se opraštate od trenera našeg tima? Ozbiljni ste? – prokomentarisao je nezadovoljni fan.

Lokomotiva je objavila da će Nikolićevo mesto privremeno preuzeti jedan od njegovih pomoćnika Dmitrij Loskov, a navijači priželjkuju povratak Jurija Semina, kojeg je Nikolić nasledio početkom leta 2020. godine.

Srpski strateg je Lokomotivu vodio na 62 utakmice u kojima je zabeležio 29 pobeda, 18 remija i 15 poraza. Prošle sezone „železničari“ su s njim na klupi stigli do trofeja u Kupu Rusije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike