Transfer bizarnostima nema kraja! Salon automobila u Holandiji umalo „ukrao“ 830.000 evra Fenerbahčeu

29.09.2021

15:10

0

Autor: A. Š.

Administrativna greška baš je skupo mogla da košta istanbulskog velikana

Transfer bizarnostima nema kraja! Salon automobila u Holandiji umalo „ukrao“ 830.000 evra Fenerbahčeu
Copyright Profimedia

Mnoge transfer bizarnosti zabavljaju fudbalske navijače skoro u svakom prelaznom roku, ali ono što se desilo Fenerbahčeu i Empoliju teško da će se ikada ponoviti.

Naime, u finišu zimskog prelaznog roka 2019. godine istanbulski velikan je od Italijana kupio slovenačkog vezistu Mihu Zajca za četiri miliona evra, koje je Fener trebalo da isplati u nekoliko rata.

I sve je bilo u najboljem redu do poslednjeg dana septembra prošle godine, kada dogovorena suma nije legla na račun Italijana, koji su ubrzo pozvali kolege iz Istanbula da vide u čemu je problem i zbog čega nisu dobili dogovorenih 831.000 evra.

Pitanje je ko je više bio u šoku, kada su iz Fenerbahčea poručili da je novac uplaćen u dogovorenom terminu. Naknadnom proverom uočeno je gde je nastao „kratak spoj“, pošto je neko iz administracije turskog kluba greškom, umesto na račun Empolija, novac prebacio salonu automobila u holandskom gradu Dutinhemu.

Međutim, „zavrzlama“ je tek tada nastala. Jer, ljudi iz Fenerbahčea su uredno pozvali salon automobila i uz objašnjenje situacije ih zamolili da im vrate novac, dobivši potom potpuno neočekivan odgovor – NE.

Kako salon automobila nije želeo Turcima da vrati novac, ceo slučaj je završio na sudu u Holandiji, koji je posle godinu dana doneo odluku da se 831.000 vrati u vlasništvo Fenerbahčeu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike