Šerif ubio kralja, padali rekordi: Til ceo život sanjao da igra Ligu šampiona, pa srušio Real (FOTO, VIDEO)

29.09.2021

07:56

0

Spektakularnu fudbalsku priču priča nam ovih dana Šerif iz Tiraspolja

Šerif ubio kralja, padali rekordi: Til ceo život sanjao da igra Ligu šampiona, pa srušio Real (FOTO, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Tim, koji španska Marka pred duel sa Realom, ponižavajuće naziva klubom bez države (političke nesuglasice u tom delu Moldavije), ubio je "kralja" usred Madrida.

A onda šamaranje domaćina i 2:1 za fudbalske anonimuse, koji su na putu do Lige šampiona izbacili Crvenu zvezdu. I ne samo srpskog, nego i hrvatskog šampiona Dinamo. Pa onda na debiju u eliti slavila i protiv Šahtjora.

Oni žive svoj san, a fudbalskoj Evropi pokazuju da nije sve u parama. Ima i onih koji žive za fudbal, a ne samo od fudbala.

 

 

 

 

Dva rekorda izjednačili su fudbaleri Šerifa u drugom kolu Lige šampiona. Postali su prvi tim posle Lestera koji je uspeo da ostvari dve pobede u svom debitantskom učešću u Ligi šampiona, a ono što je sigurno još veće - postali su tek četvrti u istoriji koji su pobedili Real, kada su prvi put igrali meč u Madridu.

 

 

Pa opet, uz sva ta sjajna dostignuća, najlepša je priča o Sebastijanu Tilu, fudbaleru iz Luksemburga, koji je bombom u finišu meča doneo pobedou Šerifu.

Reč je o momku od 27 godina, koji nikada ranije nije igrao ni na jednom meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kamoli u najjačem klupskom takmičenju.

 

 

O čoveku koji je toliko silno želeo da bude deo elite da je čak na nozi istetovirao samog sebe sa brojem 31 na leđima kako gleda u oblake, u kojima se nalazi čuveni pehar Lige šampiona.

Njegova želja se ostvarila, postao je deo elite, pa i ispisao svoje ime u anale kao strelac gola kojim je jedan mali Šerif, klub "koji nema državu", ubio Kralja usred Madrida.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike