Istorijsko veče u eliti! Niko nikad kao Benzema i Ale!

29.09.2021

05:30

0

Autor: A. Š.

Napadači Reala i Ajaksa otvorili nove stranice u istoriji Lige šampiona

Istorijsko veče u eliti! Niko nikad kao Benzema i Ale!
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Još jedno maestralno fudbalsko veče priredila nam je Liga šampiona. Pregršt golova, nekoliko preokreta, sporne sudijske odluke, intervencije VAR i senzacija u Madridu, koja je u senku bacila i prvi gol Lea Mesija u dresu PSŽ.

Šerif je najveće iznenađenje elitnog takmičenja. Dve utakmice u debitantskoj sezoni i dve pobede, od kojih je poslednja, u utorak uveče, ostvarena na „Santijago Bernabeuu“, protiv moćnog madridskog Reala – 2:1.

Šokantan poraz „kraljevskog kluba“ potpuno je obesmislio istorijko veče njegovog kapitena Karima Benzeme. Sjajni francuski napadač u 65. minutu postigao je, iz penala, izjednačujući gol na meču, postavši tako jedini fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je tresao mreže u 17 izdanja elitnog takmičenja.

Pored Benzeme, istorijsko dostignuće ostvario je i napadač Ajaksa Sebastijan Ale, koji je u 43. minutu duplirao prednost, i postavio, ispostavilo se na kraju, konačan rezultat (2:0) protiv Bešiktaša.

Visoki napadač „kopljanika“ je tako postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao pet golova u svoja prva dva meča u eliti, ostavivši tako iza sebe velikane kao što su Marko van Basten, Didije Drogba, Dijego Simeone i Erling Haland, koji su dosad delili prvo mesto sa četiri pogotka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike