Dobar znak za Atlantu: Bogdan kao u Partizanu i Fenerbahčeu

25.11.2020

10:23 >> 10:26

0

Autor: D. B.

Tim iz Džordžije od sezone 2016/17 nije igrao u plej-ofu NBA lige

Dobar znak za Atlantu: Bogdan kao u Partizanu i Fenerbahčeu
Copyright Profimedia

Noseći na leđima broj 13, u doba dok je branio boje Partizana i Fenerbahčea, Bogdan Bogdanović je osvojio sve što osvojiti može – od ABA lige, nacionalnih šampionata Srbije i Turske, preko Kupova, pa sve do Evrolige. Sada, posle tri sezone u Sakramentu gde je igrao u „osmici“ za reprezentativca Srbije kreće nova era. Era u kojoj će ponovo nositi broj 13.

Atlanta je i zvanično potvrdila da je Bogdan novi igrač ovog tima, a dobili smo i informaciju da će od sledeće NBA sezone, ponovo biti u dresu sa brojem 13.

Bogdanović iz perioda dok je branio boje Partizana MN Press

Bogdan ima sjajan osećaj za igru. Očekujemo da će se sjajno uklopiti u naš tim sa njegovima fenomenalim napadačkim sezom, iskustvom i čvrsrtinom. Nije tajna da je naš veliki cilj tokom ovog prelaznog roka bio dolazak dobrog šutera. Sa Bogdanom kao delom naše grupe, mi smo se pojačali u ovom segmentu igre – rekao je predsednik košarkaških operacija i generalni menadžer Atlante Trevis Šlenk.

Iz vremena kada je igrao za Fenerbahče MN Press

Iako, klub nije zvanično potvrdio Bogdanović je potpisao ugovor na četiri godine težak 72.000.000 dolara,  posle sezone tokom koje je imao prosek od 15.1 poena, 3.4 skokova i 3.4 asistencije.

Tim iz Džordžije je bio vrlo aktivan tokom ovog prelaznog roka pa su osim Bogdanovića angažovani i Danilo Galinari, Radžon Rondo i Kris Dan. Uz  njih Bogdanovića će u Atlanti dočekati i prva zvezda tima Trej Jang, Kevin Huerter, De Andre Hanter, Kem Rediš, Džon Kolins, Klint Kapela i ruki Onjeka Okongvu.

Pročitajte još: Detaljna analiza šta Bogdanovića čeka u Atlanti

Prvi zadatak koji je pred Bogdanovićem je da pomogne renoviranim Hoksima da se prvi put od sezone 2016-17. plasiraju u NBA plej-of.

Pročitajte još: Kako se Bogdan oprostio od Sakramenta

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike