Zvezda je toliko velika da ne vidimo šta se dešava ispod nas: Stanković odbacio sve kritike, misli samo na zdravlje igrača

25.09.2021

11:41

0

Autor: 24sedam

Posle odložene utakmice, na redu je nastavak takmičenja u Superligi

Zvezda je toliko velika da ne vidimo šta se dešava ispod nas: Stanković odbacio sve kritike, misli samo na zdravlje igrača
Copyright MN Press

Posle odložene utakmice sa Voždovcem, Crvena zvezda u nedelju od 16 nastavlja takmičenje u Superligi.

Razlog odlaganja bio je stomačni virus koji se pojavio u ekipi, a koji je "zakačio" desetoricu prvotimaca.

- Prošli smo kroz jednu malo složeniju situaciju što se tiče zdravstvenog stanja, ali idemo ka boljem – rekao je trener Dejan Stanković pred meč u Pazaru, pa nastavio, odgovorivši posredno i na kritike i ljutnju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

- Dosta puta sam citirao da mi je zdravlje igrača najbitnije i oni su nam na prvom mestu, a posle dolazi fudbal i sve ostalo. Optimisti smo, kako za nedelju, tako i za četvrtak i želimo da u oba meča budemo pravi i dobri. Što se tiče ostalih stvari, ne bih ništa komentarisao, jer smo mi toliko veliki, da ja ne mogu ni da vidim šta se dešava iza naše veličine.

To što je zdravlje bolje ne znači da će tim biti kompletan sutra, ali moguće je da bude za Ludogorec u Ligi Evrope.

- U nedelju sigurno neće igrati El Fardu Ben i Milan Pavkov, oni su odsutni i videćemo šta će reći naša medicinska služba. Nije teško da budu u konkurenciji za Ludogorec. Provode mnogo vremena na stadionu, što je izvanredna stvar. Kada neko provede sedam-osam sati na stadionu, to je vrhunski profesionalizam, rade terapije i pre i posle podne. Zaista sve rade da mi se stave na raspolaganje što pre. Kapiten Borjan je odlično i ide ka boljem. Što se tiče njega lično, a i svih ostalih, iz dana u dan situacija je sve bolja i ne bih želeo da niko prolazi kroz takve momente, da skoro 10 igrača u jednom trenutku ima ozbiljne probleme.

Pazar je kažnjen, tako da će se meč igrati bez prisustva publike, što je za Stankovića olakšavajuća okolnost.

- Novi Pazar je promenio trenera, vratili su čoveka koji je napravio sa njima rezultat. Prazan stadion sigurno ne igra veliku ulogu za Novi Pazar, što će nama olakšati, bar što se tiče atmosfere. Međutim, mi smo uhvatili ritam i igramo konkretno i direktno. Prošao je onaj pritisak o kome smo mnogo pričali, ta letnja liga. Mi uvek idemo na pobedu, od toga ne odustajemo. Poslednji meč koji smo igrali bio je do primljenog gola odličan i potpuno smo ga kontrolisali. Posle toga, derbi nosi svoj pritisak i strah da se izađe sa pozitivnim rezultatom, što sve utiče na igru. Ja na sve to gledam pozitivno i i idemo dalje.

Novinare je zanimalo da li će zbog zdravstvenog stanja u Novom Pazaru možda dobiti priliku neko od mlađih.

- Staviću ih u tim kad budu u stanju da prave razliku i odgovore zahtevima. Zvezdin dres mora da se zasluži, mnogo stvari treba da se desi i poklopi da bi igrali, tako da od njih sve zavisi. Ako budu ispunjavali zahteve grupe koji se traže na terenu, naravno da će igrati, nema razloga da tako ne bude. Neću ja da pravim opstrukciju kada je neko u uzlaznoj putanji – podvukao je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike