Šteta: Srbija nakon preokreta zaustavljena u pohodu na vrh Evrope

24.09.2021

19:13

0

Autor: A. S.

Futsaleri Srbije poraženi su u osmini finala Evropskog šampionata u Litvaniji

Šteta: Srbija nakon preokreta zaustavljena u pohodu na vrh Evrope
Copyright MN Press

Reprezentacija Srbije zaustavljena je u pohodu na visok plasman na Evropskom prvenstvu u futsalu. U osmini finala, aktuelni šampion Evrope, Portugal, slavio je sa 4:3, nakon produžetaka, obzirom da je u regularnom toku rezulat bio 2:2. 

Srbija je ovaj duel otovrila bez Stojkovića, Ramića i Pršića, kao i golmana Momčilovića.

Reprezentacija Portugala sa ulogom favorita je ušla u duel osmine finala. Međutim, opasnije napade od starta je gradila srpska reprezentacija. Portugal je pak igrao visoku u odbrani, na polovini Srbije.

Jednu grešku u obrani, Portugalci umalo nisu iskoristili nakon šest minuta igre, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Usledio je period igre koji su obeležili napadači Portugala, ali je Aksentijević bio odličan na golu.
Međutim, za majstoriju iz kontre Rikardinja, nije bilo odbrane, "štikla" za 1:0. Nakon prvog, ubrzo su Portugalci stigli do novog pogotka, takođe iz kontra napada, 2:0. Do kraja prvog dela, Srbija je pretila, ali se rezulat nije menjao.

U nastavku, Srbije je zapretila snažnim šutem Lazarevića, da bi u trećem minutu nastavka isti igrač postigao neverovatan pogodak.

Krenuo je u kontru, pored desne linije i sa ivice kaznenog prostora uputio snažan šut, pod prečku, 2:1. 

Pretila je Srbija u nastavku, pre svih, opasan je po Portugalce bio Tomić, ipak, iz dve sjajne prilike, nije bilo promene rezultata.

A onda, prekršaj za Srbiju, i novi slobodan udarac koji je izveo mladi Lazarević. Snažan udarac sa velike udaljenostibio je za izjednačenje, 2:2. 

 


Ponovo su Portigalci uspostavili terensku inicijativu, ali je odbrana Srbije bila na visokom nivou, sjajnom Aksentijeviću je pomagao Petrov.

 

Na četiri minuta do kraja, Portugal je vršio pritisak pred golom Aksentijevića, koji je ređao odbrane.
Čuvala se Srbija u prvom produžetku, ali, nakon dva minuta igre, Portigal je vratio prednost. Nije im previše trebalo da bi ostavrili potpuni preokret, 4:2. 

 

 

U poslednjih pet minuta, Srbiaj je krenula sa irgačem-golmanom, Kocićem, te se igralo na polovini rivala. Žalili su se reprezentativci Srbije da je rival igrao rukom u kazennom prostoru, međutim, nije dosuđen kazneni udarac, a koji sekund kasnije, zbog prigovora Aksentijeviću je pokazan crveni karton.
Lazarević je vratio veru Srbiji na 40 sekundi do kraja, međutim presing našeg tima nije urodio plodom, te će Portugal nastaviti borbu za odličje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike