Sibačo šokirao Ronalda i „đavole"! Liga šampiona se vratila u velikom stilu!

14.09.2021

18:44 >> 21:06

0

Autor: Adam Štulić

Svašta je viđeno u prva dva meča nove sezone elitnog takmičenja

Sibačo šokirao Ronalda i „đavole"! Liga šampiona se vratila u velikom stilu!
Copyright Fudbaleri Jang Bojsa slave pobedu protiv Mančester junajteda foto: Tanjug/Peter Klaunzer/Keystone via AP

Liga šampiona se vratila u velikom stilu i već na startu dogodilo se veliko iznenađenje. Jang Bojs je, golom u petom minutu nadoknade vremena, stigao do pobede protiv Mančester junajteda – 2:1.

U drugom meču, Sevilja je na svom stadionu podelila bodove sa Salcburgom, kojem ni tri penala nisu bila dovoljna da izvuče povoljniji rezultat – 1:1.

Mnogo toga zanimljivog viđeno je u prvim duelima nove sezone elitnog takmičenja. Nove istorijske brojke ostvario je Kristijano Ronaldo, Aron Van Bisaka je “mesarskim” startom zaslužio direktan crveni karton sredinom prvog poluvremena i bio je jedan od najvećih tragičara “đavola” u Bernu, dok će utakmica u Sevilji zauvek ostati upisana u istoriji kao prva u Ligi šampiona na kojoj su dosuđena četiri penala u jednom poluvremenu.

Portugalski superstar protiv Jang Bojsa je upisao 177. nastup u Ligi šampiona, čime se na prvom mestu večne liste izjednačio sa legendarnim kapitenom Real Madrida Ikerom Kasiljasom. Gol, koji je u 13. minutu postigao za vođstvo Mančester junajted je njegov 63 u 68 utakmica elitnog takmičenja od kako je napunio 30 godina, što je za 35 više od bilo kog drugog igrača koji je postizao golove u Ligi šampiona za 30 i više godina, dok je Jang Bojs 36. tim kojem je Kristijano zatresao mrežu u eliti.

Ipak, njegove jubilarne brojke potpuno su obesmislili Van Bisaka, koji je u 35. minutu potpuno zasluženo dobio direktan crveni karton zbog pogibeljnog starta nad Kristoferom Martinsom Pereirom, te Džesi Lingard, koji je početničkom greškom u petom minutu nadoknade vremena, u pokušaju da sa dvadesetak metara vrati loptu ka De Hei, poklonio pobedonisni gol Sjebačuu, za veliko slavlje Švajcaraca, kojima je prethodno izjednačenje doneo Engamaleu (66′).

A šta tek reći za meč na “Ramon Sančez Pizhuanu”, gde je prva zvezda meča bio beloruski sudija Aleksej Kulbakov, koji je u periodu između 12. i 42. minuta čak četiri puta pokazao na belu tačku.

Tri puta su priliku da postignu gol iz penala imali fudbaleri Salcburga, ali su samo jednu najstrožu kaznu pretvorili u gol. Najpre je u 12.  minutu Adejemi šutirao pored gola, potom je Sučić u 21′ bio precizan, da bi 16 minuta kasnije isti igrač pogodio prečku.

Kazna je usledila brzo, igrao se 41. minut kada se En Neziri izborio za penal u korist Sevilje, koji je u gol pretvorio nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je na taj način ušao u istoriju Španaca kao strelac 100. gola u klupskoj istoriji u Ligi šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike