Kada Kristijano sledeći put zaigra u Ligi šampiona otvoriće se nova stranica istorije

14.09.2021

20:25 >> 20:37

0

Autor: Adam Štulić

Iker Kasiljas broji poslednje dane kao rekorder

Kada Kristijano sledeći put zaigra u Ligi šampiona otvoriće se nova stranica istorije
Copyright Kristijano Ronaldo foto: Tanjug/Alessandro della Valle/Keystone via AP

Jedan je od najboljih svih vremena, ali definitivno nije svemoguć. Jer, ne može Kristijano Ronaldo toliko dobrih stvari da uradi, kako bi pokrio sve gluposti koje njegovi saigrači iz Mančester junajteda mogu da naprave tokom jedne utakmice.

Najbolje se to videlo na startu nove sezone u Ligi šampiona, u koju su „crveni đavoli“ ušli porazom u Bernu od Jang Bojsa.

Vodio je Junajted od 13. minuta golom Kristijana Ronalda, ali su do kraja meča Van Bisaka (direktan crveni karton u 35. minutu) i Džesi Lingard (povratnom loptom poklonio rivalu gol u petom minutu nadoknade vremena) upropastili sve i odveli izabranike Ole Gunara Solskjera direktno u „provaliju“.

Ipak, dobra stvar u svemu je što Kristijanova lična statistika uglavnom zavisi isključivo od njega. Jer, koliko god se do kraja karijere trudio da ostvaruje ekipne uspehe, portugalski superstar u podsvesti sigurno ima i pomeranje granica što se tiče personalnih ostvarenja. A to je uradio u u utorak uveče u Švajcarskoj.

Duel protiv Jang Bojsa bio je 177. za Kristijana u elitnom takmičenju, čime se izjednačio na prvom mestu sa legendarnim kapitenom madridskog Reala Ikerom Kasiljasom i kada naredni put istrči na teren u elitnom takmičenju postaće jedinstven i u ovoj kategoriji u fudbalskoj istoriji.

Takođe, Portugalac je u Bernu odigrao 68 utakmicu u Ligi šampiona od kako je napunio 30 godina, a u njima je postigao 63 gola, za 35 više od bilo kog drugog igrača koji je tresao mreže u Ligi šampiona sa 30+ godina.

Pored toga, Jang Bojs je 36. klub kojem je Ronaldo zatresao mrežu u eliti, čime se izjednačio sa svojim najvećim rivalom Leom Mesijem.

Nastaviće se…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike