„Nou Kamp“ ne pamti ovakvu nemoć Barselone!

14.09.2021

20:49 >> 21:21

0

Autor: Adam Štulić

Bajern se prošetao Katalonijom, Juve siguran u Malmeu

„Nou Kamp“ ne pamti ovakvu nemoć Barselone!
Copyright Robert Levandovski i Tomas Miler slave na "Nou Kampu" foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Kao igra mačke i miša. Tako je izgledala, samo na papiru, derbi utakmica Barselone i Bajerna. Jer, „Nou Kamp“ ne pamti ovako nemoćnu Barsu, koja je, pomalo, tužno izgledala protiv minhenske mašinerije – 3:0.

Koliko god Katalonce boleo istorijski poraz od istog rivala (8:2) i koliko god se Kuman i klupsko rukovodstvo trudili da pokažu kako mogu bez prevelikih trzavica da nastave život bez klupske ikone Lea Mesija, večerašnja utakmica protiv nemačkog šampiona ogolila je njihovu nemoć do koske. Tokom 90 i kusur minuta na “Nou Kampu” delovalo je da Bavarci mogu do gola kada požele i, što je po Barsu još poraznije, stiče se utisak da su Levandovski i drugovi u drugom poluvremenu povukli ručnu i bez obzira na to, dva puta smestili loptu iza leđa Ter Štegena.

Koliko god ekipa Julijana Nagelsmana bila moćna malo je ko očekivao da Barsa za celu utakmicu neće stvoriti ozbiljniju priliku pred Nojerom. Tek sporadične akcije i uglavnom pokušaji na individualni kvalitet nikako nisu bili dovoljni da se ugrozi bavarska mašina, koja je od prvog minuta zagospodarila terenom fudbalskog zdanja u katalonskoj prestonici.

U nekoliko situacija su ofanzivci Bajerna i preterivali u kombinovanju pred Ter Štegenom, koji, u sva tri navrata kada je morao po loptu u svoju mrežu, nikako nije bio miljenik fortune.

Prvi put je lopta, posle šuta Milera sa dvadesetak metara u 34. minutu,  pogodila u leđa Erika Garsiju, promenila pravac i završila iza gol linije, da bi Levandovski dva puta savladao golmana Katalonaca (56′ i 85′) pošto se lopta prethodno odbijala od stative na peterac.

Ubedljiv je na gostovanju bio i Juventus, koji je istim rezultatom (0:3) savladao Malme. “Stara dama” je posao u Švedskoj završila u prvom poluvremenu, kada su Aleks Sandro (23′), Dibala (penal – 45′) i Morata (45+1′)  matirali domaćina, u čijem dresu je do 59. minuta igrao srpski reprezentativac Veljko Birmančević.

Čelsi je teško izvojevao pobedu protiv Zenita, koji se na “Stamford bridžu” držao do 69. minuta, kada je Lukaku postigao gol vredan tri boda, koji su Viljarealu izmakli u samom finišu meča sa Atalantom (2:2).

Gosti su vodili od šestog minuta golom Frojlera, Trigeros je izjednačio u 39. da bi u 73. minutu Danjuma doveo prošlosezonskog osvajača Lige Evrope nadomak trijumfa, bez kojeg su ostali golom Gosensa u 83. minutu.

Rezultati:

Grupa E
Barselona – Bajern 0:3
Dinamo Kijev – Benfika 0:0

Grupa F

Jang Bojs – Mančester junajted 2:1
Viljareal – Atalanta 2:2

Grupa G
Sevilja – Salcburg 1:1
Lil – Volfsburg 0:0

Grupa H
Čelsi – Zenit 1:0
Malme – Juventus 0:3

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike