Mislili ste da je Šerif zalutao u Ligu šampiona? O, kako ste se prevarili!

15.09.2021

18:39 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Moldavski šampion upisao pobedu na debiju u elitnom takmičenju

Mislili ste da je Šerif zalutao u Ligu šampiona? O, kako ste se prevarili!
Copyright Slavlje fudbalera Šerifa posle gola protiv Šahtjora foto: Profimedia

Ako je neko dosad i sumnjao u to da li je Šerifu mesto u kontinentalnoj fudbalskoj eliti, od večeras sigurno više neće imati dilemu. Na debitantskom nastupu u Ligi šampiona, moldavski šampion savladao je favorizovani Šahtjor – 2:0.

Navijači Crvene zvezde koji su obradovali kada je žreb u Nionu sastavio crveno-bele i Šerif u trećem kvalifikacionom kolo brzo su se pokajali, a na lekcijama srpskog prvak ništa nije naučio ni zagrebački Dinamo u plej-of rundi.

Moldavci su na „Maksimiru“ proslavili istorijski uspeh tamnošnjeg fudbala, ali se time nisu zadovoljili. Na premijeri u elitnom takmičenju, klub iz Tiraspolja je, moglo bi se reći rutinski, oborio na pleća ukrajinskog velikana.

Golovima Traorea u 16. i Jansanea u 62. minutu, moldavski šampion je ostvario još jednu pobedu koja će zauvek ostati u istoriji, ujedno poslavši poruku Interu i madridskom Realu da sigurno neće biti „topovska hrana“ u nastavku takmičenja.

Znatno zanimljivije bilo je u Istanbulu, gde je Borusija Dortmund savladala Bešiktaš – 2:1. 

Navijači na “Vodafon parku” mogli su da uživaju u odličnoj fudbalskoj predstavi i sijaset prilika na obe strane. Golovima Belingema u 20. i Halanda u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, “milioneri” su krunisali mnogo bolju partiju u prvih 45 minuta, dok je svoje prilike Bešiktaš propustio u nastavku meča.

Nagrađeni su crno-beli za hrabru igru golom Montera u četvrtom minutu nadoknade vremena, ali nisu imali dovoljno vremena da ozbiljnije ugroze, već upisan, trijumf ekipe Marka Rozea.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike