"Ajmo, Milivoje" tuguje za Rikardovom šansom: Da je pogodio "zatvorio" bi derbi, otišao bi Partizan na +5 ...

20.09.2021

09:37 >> 09:40

0

Nekadašnji defanzivac crno-belih zadovoljan derbijem

"Ajmo, Milivoje" tuguje za Rikardovom šansom: Da je pogodio "zatvorio" bi derbi, otišao bi Partizan na +5 ...
Copyright MN Press

Bivši fudbaler Partizana Milivoje Ćirković još nije prežalio priliku Rikarda u 165. večitom derbiju kod rezultata 1:0 za crno-bele. Pogodak najboljeg strelca ekipe Aleksandra Stanojevića stavio bi tačku na utakmicu, a posle dugo vremena Partizan bi ostvario značajniju prednost na tabeli u odnosu na najvećeg rivala. Ali …

– Generalno, dobili smo jedan dobar derbi od Partizana i Zvezde. Bila ja prava evropska utakmica, mnogo trčanja i želje kod svih igrača. Zvezda je imala bolji start. Prvo ona prilika Dionija, pa kasnije prečka Katajia, ali onda se dogodio Nathov fenomenalni udarac i sve se promenilo na terenu – priča Ćirković za 24sedam i nastavlja:

Ivan Gvozdenović i Milivoje Ćirković/MN Press

– Šut Natha je bio sjajan, ali gol treba pripisati i lošem postavljanju Borjana. Dalje je sve išlo na ruku Partizana. Imali su dovoljno prilika da zatvore utakmicu i osiguraju pobedu.

Rikardo je postupio kao većina napadača. “Ego” je pobedio razum, a u ovom slučaju racionalnost je bila druga reč za interes ekipe.

– Mogao je da šutira, mogao je da asistira Uroševiću! Gol bi definitivno odredio pobednika. On se odlučio da sam završi akciju i na našu žalost nije pogodio. Da jeste imali bismo “+5”, ostaje žal za tom situacijom na tabeli, ali glupo je i da sad optužujemo Rikarda što nije tako. On je napadač, u glavi mu je samo gol. Nosi nas ovu sezonu svojim golovima, već ih je dao 13-14, do kraja će biti i preko 30 i mi pre svega moramo biti zadovoljni kako on igra. Druga stvar, ko može da tvrdi da bi Urošević pogodio da je dobio asistenciju?

Sudija Novak Simović jednako je bio nepravedan prema obe ekipe.

Novak Simović i igrači Partizana i Zvezde, MN Press

– Dozvoljavao je mušku igru u polju, da bi onaj duel pre poništenog gola Rikarda odsvirao kao faul, po meni, prestrogo! Vidim da i zvezdaši kažu da je mogao posle one prečke da svira penal za njih, pa ako je tako, onda se može reći da Simović nije imao značajan uticaj na ishod utakmice.

Partizan od početka sezone pokazuje neko novo lice, budući da je prethodnih godina u ovo doba Zvezda već imala nedostižnu prednost.

– Zadovoljan kako igra Partizan! Postiže dosta golova, a odbrana je mnogo bolja i ne dopušta rivalima previše prilika. Odlični smo u prvenstvu, a mislim da smo dosta dobrih mečeva odigrali i u Evropi sa ozbiljnim ekipama. Mislim da navijači imaju dosta razloga da budu optimisti, jer guramo dobro na svim frontovima i po prvi put se ne juri prednost Zvezde – zaključio je Ćirković.

MN Press

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike