Kakva priča! Debeli političar (60) profesionalno igra fudbal, optužen za šverc droge i pljačku banke, ima 50 dece! (VIDEO)

22.09.2021

09:52 >> 10:02

0

Autor: Milan Nastić

Ovo može samo u Južnoj Americi

Kakva priča! Debeli političar (60) profesionalno igra fudbal, optužen za šverc droge i pljačku banke, ima 50 dece! (VIDEO)
Copyright Printskrin: Youtube/Culerista/ DUD /De Unieke Dagen

Definitivno ovo može samo fudbal da nam priredi. Priča dolazi sa Surinama, a u pitanju je potpredsednik te države Roni Brusvijk, i pored toga što ima 60 godina, igra za tim Intera iz Mungotapua.

Osim toga što je specifično da kao potpredsednik jedne države igra za neki klub, njega povezuju sa raznim sumnjivim poslovima.

Pročitajte još

Naime, Brusvijik je davne 1986. godine formirao Surinamsku oslobodilačku vojsku, zatim je učestvovao u građanskom ratu između 1986. i 1992. godine i od tada se njegovo ime provlači kroz razne mahinacije.

Američki Njujork Tajms ga je svojevremeno opisao kao pljačkaša banaka, gerilskog vođu i oca najmanje 50 dece.

Takođe, od leta 1999. godine nalazi se na međunarodnoj poternici Interpola s obzirom na to da je u Holandiji, u odsustvu, osuđen za šverc droge.

Bio je i suspendovan 2005. godine zbog toga što je navodno pretio igraču pištoljem na utakmici, ali je suspenzija odbačena zbog nedostatka dokaza.

Međutim, 2012. je ipak suspendovan zbog verbalnog zlostavljanja sudije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike