UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Partizana, ovo može skupo da košta crno-bele!

30.08.2021

16:45 >> 16:55

0

Crno-beli u problemu

UEFA zvanično pokrenula istragu protiv Partizana, ovo može skupo da košta crno-bele!
Copyright Fudbaleri , MN Press

UEFA je pokrenula zvaničnu istragu protiv Partizana zbog incidenata na utakmici sa Santa Klarom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

U saopštenju UEFA ne navodi se zbog čega je pokrenuta istraga, ali su portugalski mediji pisali da je u pitanju rasistički ispad.

Printscreen/UEFA

Oni pišu da je Brazilac Alano prijavio uvrede od strane jednog ili grupe navijača.

Navodni incident se odigrao u 67. minutu. Igra Santa Klare je tada izašao sa terena. Da bi izmena što pre bila izvršena, Alano je izašao kraj aut linije na istočnoj strani terena, da bi posle toga pored severne tribine došao do klupe na zapadnom delu stadiona Partizana.

Na tom putu, negde iza gola Aleksandra Popovića Alano je doživeo rasističke uvrede zbog čega je uzbunio sve na svojoj klupi pokazujući tačno u pravcu odakle su mu upućene provokacije.

On se tada požalio četvrtom sudiji, koji je posle porazgovarao sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem i kapitenom Lazarom Markovićem. Meč je bio prekinut na oko dva minuta zbog toga.

Ako se Partizan proglasi krivim, to će teško pogoditi klub kakva god kazna da bude.

UEFA ima nultu toleranciju prema rasizmu, a klubovi iz Srbije odavno su na crnoj listi. Ovo bi moglo da dovede do astronomskih kazni, koje crno-beli teško da mogu da priušte.

Moglo bi čak da dođe i do zaključavanja stadiona i igranja bez publike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike