Englezi osakatili Brazil u kvalifikacijama za SP: Skoro ceo tim ne igra zbog pravila Premijer lige

01.09.2021

05:27 >> 05:29

0

Čak devetorica reprezentativaca ostaje na Ostrvu

Englezi osakatili Brazil u kvalifikacijama za SP: Skoro ceo tim ne igra zbog pravila Premijer lige
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Mejia/

Reprezentativnu pauzu u šampionatima širom sveta najveći deo fudbalera koristi da se priključi nacionalnom timu.

Tako je i ovog puta i odnosi se na sve fudbalere osim onih koji zarađuju igrajući u Velikoj Britaniji. Odatle se neće mrdati zbog korona pravila, odnosno zakona da svako ko ulazi u zemlju mora u desetodnevni karantin.

Klubovima u Premijer ligi se takva opcija nije svidela, pa je jednostavno odlučeno, iako je FIFA najavila i sankcije, da fudbaleri ne mogu da se odazovu reprezentativnim obavezama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

A tu su, čini nam se, najgore prošli Brazilci. Gotovo kompletan tim reprezentacije, koja iz šest kvalifikacionih utakmica ima maksimalnih 18 bodova, neće biti na raspolaganju selektoru.

Tačnije njih devetorica. Ali takva desetorica da se zaista može napraviti, ne tim, nego timčina. Alison, Ederson, Tijago Silva, Rafinja, Ričarlison, Gabrijel Žesus, Fabinjo, Fred i Firmino ovaj reprezentativni ciklus provešće bez obaveza prema svojim nacionalnim timovima.

Pročitajte još:

Pred fudbalerima Brazila su tri utakmice u ovom reprezentativnom ciklusu. Igraće sa Čileom 3. septembra u gostima, dva dana kasnije će dočekati najvećeg protivnika Argentinu, da bi 10. septembra ugostili i reprezentaciju Perua.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike