Partizanovo pojačanje nije bilo po ukusu Bosanca! Nantovo ružno pače, u Tventeu se pretvorilo u labuda

01.09.2021

08:42 >> 08:46

0

Kvinsi Menig prošao težak period neigranja u francuskom klubu

Partizanovo pojačanje nije bilo po ukusu Bosanca! Nantovo ružno pače, u Tventeu se pretvorilo u labuda
Copyright Kvinsi Menig/Profimedia

Partizan se nada da će u toku dana završiti celu papirologiju kako bi registrovao Kvinsija Meniga i Nemanju Miletića za novu sezonu. Rok za licenciranje igrača za evropske utakmice ističe u četvrtak pred ponoć, tako da je pred administracijom crno-belih više od 24 sata da obave lekarske preglede igrača i proceduru potpisivanja ugovora.

Dakle, posao zvanično nije završen. Kvinsi Menig je dao obećanje, ali njegov agent Revien Kanhai kaže za holandski “VoetbalPrimeur” da se razgovori oko transfera i dalje vode i da Tvente ima priliku da iz svega izvuče veliku korist.

Već se zna da će Holanđani dobiti 700.000 evra za igrača kome sledeće godine ističe ugovor, a da će Menig sa crno-belima potpisati trogodišnji ugovor.

Ko je Kvinsi Menig? Rođen je 19. avgusta 1995. godine. Sa 12 godina iz matiučne Zeburhije prešao je u Ajaksovu akademiju, gde je ostao do 2015. godine kada se otisnuo u svet profesionalnog fudbala pokušavši da se nametne u Cvoleu kao pozajmljeni igrač.

Delovalo je da pronašao najbolju sredinu za svoje igračko sazrevanje jer je u prvoj sezoni zabeležio 31 nastup i pet golova, a već u sledećoj bio je uspešniji jer je na na isto toliko utakmica postigao devet pogodaka.

Kvinsi Menig/Profimedia

Ipak, neke stvari se događaju u karijerima nezavisno od volje igrača, pa je tako Menig za milion evra prešao u Nant poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2017. godine i to se pokazalo vrlo brzo kao potpuni promašaj. Njegov tadašnji agent Abdalah Lemsgama ušao je ubrzo posle toga u problem sa predsednikom “kanarinaca” Valdemarom Kitom, što je loše uticalo i na status u ekipi i primoralo ga da razmišlja o drugim opcijama već nakon pola godine u francuskom klubu.

Selidba u engleski trećeligaš Oldam činila se najprihvatljivijim rešenjem, jer mu je postavljanje Lemsgama na mesto sportskog direktora tog kluba otvorilo vrata prvog tima i povratka u staru formu. Problemi su mu se vratili povratkom u Nant sa pozajmice. Novi trener Vahid Halilhodžić nije bio zadovoljan formom i kvalitetom, što je lokalnim medijima u Nantu bilo dovoljno da mu prišiju etiketu “fantomsko pojačanje”, koje uzima pare iako ne igra. Sa druge strane trener Nant B Pjer Aristu imao je tada pozitivno mišljenje o Menigu i veliku dilemu zbog njegovog prelaska u drugu ekipu:

– Radi, ima pravi stav. Situacija je veoma komplikovana i za njega i za mene. Za rezervni tim imam dva postavljena cilja: ili da koristim dečake koji će verovatno ići u profesionalce, ili da koristim igrače koje klub projektuje. Kvinsi se ne uklapa ni u jednu od ove dve kategorije. To nije povezano sa njegovim kvalitetom ako ne igra. Vidim dečakovu frustraciju. Ukratko, Menig je tu, ali ne znam zašto – rekao je Aristu.

Cela jedna sezona 2018/19 kao da nije ni postojala za Meniga. Nant ga nije video, ali je zato Tvente bio spreman da mu ukaže novu šansu. U prvoj sezoni 2019/20 odigrao je 11 mečeva, a već u narednoj bio je jedan od najboljih fudbalera kluba iz Enshedea. I dalje se priča o njegovoj partiji protiv Ajaksa kada je postigao dva gola matičnom klubu na Amsterdam areni za pobedu 1:2.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike