Džeko vodio BiH do senzacije u Francuskoj: Domaćin do boda tek uz pomoć VAR tehnologije

01.09.2021

21:20

0

Iznenađenje u grupi D kvalifikacija za SP

Džeko vodio BiH do senzacije u Francuskoj: Domaćin do boda tek uz pomoć VAR tehnologije
Copyright Edin Džeko/Profimedia

Fudbaleri Francuske i Bosne i Hercegovine podelili su bodove (1:1) u duelu 4. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Domaćin je važio za apsolutnog favorita, posebno kada se zna da mu je na noge u Strazbur stigao rival koji je u prva dva kola osvojio samo jedan bod.

I ovog puta dobili smo potvrdu da se uloga favorita mora opravdati na terenu, odnosno videli šta se dogodi kada ne bude tako.

Na kraju Francuzi moraju da budu zadovoljni osvojenim bodom jer su gotvo celo drugo poluvreme igrali bez isključenog Kounde, koji je zaradio cveni karton nakon grubog starta nad Seadom Kolašincem.

Da će Francuzi biti na mukama moglo se naslutiti već u 12. minutu kada je Loris uspeo da interveniše u poslednjem trenutku ispred Edina Džeka. Napadač BiH je probao tri minuta kasnije,a li je njegov udarac završio preko gola.

Trgle su ove prilike Francuze, a Kilijan Mbape je u 27. minutu pokazao koliko je dobar fudbaler. Lukav šut iz mrtvog ugla završio je na stativi i otišao u gol-aut umesto u mrežu.

Da je željan igre Džeko je pokazao od samog starta, a dokazao u 36. minutu. Uspeo je da oduzme loptu rivalima, da je odlično iskontroliše, a onda sa 20-ak metara pogodi mrežu Lorisa sjajnim udarcem levom nogom.

Pročitajte još:

Usledili su, logično, žestoki napadi Francuza i to im se ispaltilo u 40. minutu. Novi igrač Atletiko Madrida Antoan Grizman vodi se kao strelac gola, iako je lopta nakon njegovog šuta glavom pogodila Hadžikadunića i završila u golu gostiju. Nije odmah bilo jasno da li je lopta prešla gol liniju, ali je nakon pomoći VAR tehnoligije i pregledanja snimaka ustanoveljeno da se radi o izjednačujućem pogotku.

Antoan Grizman/Profimedia

Iako je veoma brzo ostala brojčano slabija Francuska je u većem delu drugo poluvremena kontrolisala igru, ali više od remija nije mogla da ostvari.

Trikolori su prvi na tabeli grupe D sa 8 osvojenih bodova iz četiri utakmice, dok Bosna i Hercegovina zauzima četvrto mesto sa dva boda iz tri utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike