Ovaj čovek je neuništiv: Ronaldo ušao u istoriju, obara svetske rekorde, ali je i dalje čvrsto na zemlji

02.09.2021

13:42 >> 13:53

0

Autor: Milan Nastić

Portugalac stigao do brojke od 111 pogodaka za svoju reprezentaciju

Ovaj čovek je neuništiv: Ronaldo ušao u istoriju, obara svetske rekorde, ali je i dalje čvrsto na zemlji
Copyright Tanjug/AP Photo/Armando Franca)

Kristijano Ronaldo sinoć je imao razloga za dvostruko slavlje. Prvo zahvaljujući njegovim golovima Portugal je u poslednjim minutama stigao do pobede nad Republikom Irskom sa 2:1, a zatim i postao svetski rekorder po broju golova za nacionalni tim.

Pročitajte još

On je tako obezbedio titulu najboljeg reprezentativnog strelca ikad sa 111 pogodaka.

– Veoma sam srećan. Ne samo zato što sam srušio rekord nego i zbog posebnosti trenutka, onoga što smo doživeli na ovoj utakmici. Borili smo se do kraja i verovali u sebe – izjavio je Ronaldo posle meča i rekorda.

Portugal je sa mnogo muke stigao do trijumfa nad Republikom Irskom, iako su gosti imali do samog kraja prednost od jednog gola, ali onda je na scenu stupio Ronaldo koji je prvo u 90. minutu postigao izjednačujući pogodak za svoju selekciju, a odlučujući gol u zaostavnom vremenu i tako doneo svom timu, ali i navijačima veliku radost.

Treba istaći da se Portugal nalazi zajedno sa Srbijom u istoj grupi i nema dileme da će revanš koji će se igrati u Lisabonu odllučiti ko će direktno da se plasira na Svetsko prvnestvo u Kataru sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike