E to je kazna, čelnik FIFA 20 godina van fudbala: Muljao sa ugovorima, prisvojio milione dolara

02.09.2021

14:26 >> 14:32

0

Marko Polo del Nero pored zabrane rada mora da plati milion dolara

E to je kazna, čelnik FIFA 20 godina van fudbala: Muljao sa ugovorima, prisvojio milione dolara
Copyright Marko Polo del Nero/TANJUG/AP Photo/Felipe Dana, File

Stigla ga kazna za sve malverzacije, iako je na sve načine pokušao da je izbegne.

Bivši predsednik brazilske fudbalske konfederacije i član Izvršnog odbora FIFA Marko Polo del Nero dobio je zabranu rada u fudbalu u trajanju od 20 godina, odlučio je sud u Lozani.

Etički sud FIFA proglasio ga je krivim po tačkama optužnice za mito i korupciju, sukob interesa i primanje poklona i kažnjen je sa 1.000.000 dolara.

Del Nero je u maju 2015. godine pobegao iz Švajcarske u Brazil kako bi izbegao izručenje američkim vlastima, koje ga terete da je prisvojio milione dolara iz komercijanih ugovora potpisanih za Kopa Ameriku, Kopa Libertadores i Kup Brazila.

Presuda Del Neru samo je potvrda da se u Svetskoj kući fudbala muljalo na sve strane. Ranije su hapšeni predsednik Fudbalske fderacije Gane i visoki funkcioner FIFA Kvesi Njantaki, u prtivoru je završio i legendarni Mišel Platini zbog malverzacija prilikom dodeljivanja domaćinstva Mundijala Kataru, a iza rešetaka je završio i potpredsednik FIFA Ahmad Ahmad, koji je prošle godine dobio zabranu od pet godina bavljaja bilo kojim poslom u fudbalu.

Pročitajte još:

U martu ove godine sa milion švajcarskih franaka (oko 900.000 evra) i zabranom baljenja fudbalom u trajanju od šest godina i osam meseci, kažnjen je i čuveni Sep Blater, nekadašnji predsednik FIFA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike