Da li je razočaravajuće? Jeste! Ali je, i te kako, za ponos! Italijani baš imaju razlog za emotivni rolerkoster posle Bugara

03.09.2021

05:13 >> 05:21

0

Autor: Adam Štulić

Evropski prvak se nije proslavio

Da li je razočaravajuće? Jeste! Ali je, i te kako, za ponos! Italijani baš imaju razlog za emotivni rolerkoster posle Bugara
Copyright Florenci i Roberto Manćini foto: Profimedia

Pomešanih osećanja Roberto Manćini i njegovi izabranici dočekali su kraj meča sa Bugarima. U Firenci su „azuri“ igrali samo 1:1 protiv daleko slabijeg rivala, ali su i pored razočaravajućeg rezultata, ostvarili uspeh kojim su došli nadomak istorije…

U prvom meču kao prvak Evrope, Italija je dočekala Bugare u 4. kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru i golom Kijeze u 16. minutu najavili ono što je, verovatno i većina Bugara očekivala – sigurnu pobedu „azura“.

Ipak, Atanas Iliev je u 39. minutu poravnao rezultat i doneo svojim saigračima ogroman bod, kojim Italijani mogu da se raduju samo iz jednog razloga – ostali su neporaženi 35. utakmica zaredom.

Manćinijevi puleni tako su u četvrtak uveče stali uz rame Španiji (2006–09.) i Brazilu (1993-96), koji su u zlatnim danima svojih selekcija vezali 35 mečeva u kojima teren nisu napuštali pognute glave.

Italijani su poslednji put izgubili 10. septembra 2018. godine od Portugala u Ligi nacija, ali su posle 15 uzastopnih pobeda, potpuno neočekivano igrali nerešeno s Bugarskom.

Pročitajte još

Međutim, neće morati predugo „azuri“ da čekaju da uđu u fudbalsku istoriju i tako potpuno izbrišu iz sećanja sinoćni razočaravajući rezultat, jer već za dva dana, ukoliko se iz Švajcarske vrate barem sa bodom, ući će u fudbalsku istoriju kao nacionalna selekcija sa najviše uzastopnih mečeva bez poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike