Nastavlja se rat, Zvezda i Leće završiće na sudu, crveno-beli nemaju nameru da plate penale

03.09.2021

13:10 >> 14:37

0

Autor: Milan Nastić

Srpski klub priznao je da duguje Italijanima 1.000.000 evra

Nastavlja se rat, Zvezda i Leće završiće na sudu, crveno-beli nemaju nameru da plate penale
Copyright MN Press

Kako sada stvari stoje Crvena zvezda i Leće će završiti na Sudu za arbitražu u sportu po pitanju Filipa Falka.

Italijanski klub je dobio crveno-bele na prvostepenoj instanci po kojoj srpski klub mora da isplati 1.000.000 evra, u suprotnom sledi im ispadanje iz evropskih takmičenja, odnosno gubljenje licenca.

Pročitajte još

Tim povodom oglasila se i Crvena zvezda, koji su priznali da duguju milion evra Lećeu, ali da nemaju nameru da plate penale i kamatu zbog zakasnelih uplata.

– Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti među klubovima koji međusobno kasne sa izmirenjem obaveza. Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS – poručio je poslovni direktor Marko Petrović.

On je istakao da će konačnu presudu doneti CAS, i da će iskoristiti sve pravne instrumente kako bi izbegli plaćanje penala.

– Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti, jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera – zaključio je Petrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike