Posle ogromnog skandala doneta konačna odluka: Najnovije vesti posle prekinutog meča

05.09.2021

20:53 >> 21:53

0

Stvarno je neshvatljivo šta se desilo

Posle ogromnog skandala doneta konačna odluka: Najnovije vesti posle prekinutog meča
Copyright Leandro Paredes i Nejmar, Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Utakmica Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo neće biti nastavljena danas, pošto je prekinuta u 7. minutu.

Južnoamerička fudbalska kuća KOMNEBOL donela je odluku o prekidu posle zaista teško shvatljivog skandala. Brazilski zdravstveni radnici i policija ušli su na meč i prekinuli ga u sedmom minutu da bi deportovali četvoricu argentinskih fudbalera.

Reč je o igračima koji su iz Engleske stigli u Brazil, a nisu ispoštovali postojeći kovid protokol te zemlje. Prema pravilima za suzbijanje kovida u Brazilu, svi koji dolaze iz Britanije moraju odmah u karantin od dve nedelje.

U pitanju su Emi Buendija i Emilijano Martinez iz Aston Vile, kao i Đovani Lo Selso i Kristijan Romero iz Totenhema.

Njima je rečeno da odmah napuste Brazil jer neće moći da igraju. Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (ANVISA) naložila je lokalnim vlastima da deportuju Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera.

ANVISA, Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor je naložila lokalnim vlastima da pomenute fudbalere, Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera, deportuju. Policija je bila u hotelu gde su se Argentinci spremali za meč, prekinula pripreme, ali je čitav tim “gaučosa” uspeo da se ukrca u autobus i krene ka Areni Pernambukano u Resifeu.

Umesto da napuste zemlju, u autobus su ušli i “prestupnici”, koji su prema mišljenju Brazilaca u zemlju ušli na prevaru.

I ne samo to – svi sem Buendije su čak bili i u startnoj postavi. Lokalna publikacija piše da je policija upozorila Argentince, a da su oni odgovorili rečenicom: “Igraće svi ili neće niko”.

Sve ovo je sigurno moglo da se reši na drugi način, ali eto, neko je odlučio da bude drugačije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike