Rikardo u Beogradu, da li je to dobra vest za Partizan: Napadač prijavio povredu u reprezentaciji

06.09.2021

07:56

0

Odradio samo jedan trening sa nacionalnim timom

Rikardo u Beogradu, da li je to dobra vest za Partizan: Napadač prijavio povredu u reprezentaciji
Copyright Rikardo Gomeš, MN Press

Napadač Partizana Rikardo Gomeš napustio je reprezentaciju Zelenortskih ostrva i vraća se u Beograd.

Kako saopštava Fudbalski savez Zelenorstkih ostrva Rikardo je prijavio povredu neposredno pre okupljanje nacionalnog tima, pa je neko veme trenira bez lopte i bio pod stalnim nadzorom lekara i pod terapijama. Njegova povreda bila bi novi udarac za crno-bele pošto se zna da Sejduba Suma ima problema posle obaveza sa reprezentacijom.

Nije bilo Rikarda u duelu sa Centralnoafričkom republikom (1:1), a onda je napustio ekipu pred duel sa Nigerijom. Prema pisanju mozzartsporta, postoji mogućnost da u Savezu Zelenortskih ostrva sumnjaju u povredu Rikarda, što se da naslutiti i iz saopšteja za javnost.

– Igrač je 4. septembra odlučio da napusti hotel u kojem je ekipa smeštena. Želimo da informišemo sve da su uslovi putovanja i smeštaja isti za sve članove delegacije reprezentacije i jedna od glavnih karakteristika državog tima su jedinstvo i spremnost na žrtvovanje svakog ko sa ponosom brani boje Zelenortskih ostrva – stoji u saopštenju u kojem se može i pročitati nezadovoljstvo zbog odlaska Rikarda:

pročitajte još:

– Svih 26 fudbalera koji su trenutno u sastavu reprezentacije, kao i oni koji nisu trenutno tu, moraju da budu na usluzi nacionalnom timu i da poštuju odluke stručnog štaba, koje podrazumevaju da se bude starter, iskorišćena izmena ili neiskorišćena ili čak da se ni ne bude u protokolu. Jedinstvo tima je iznad svakog pojedinca.

Na kraju saopštenja upućena je i direktna poruka napadaču Partizana:

– Želimo Rikardu Gomešu sve najbolje na privatnom i profesionalnom planu.

Gomeš je na 12 utakmica u crno-belom dresu postigao 11 golova ove sezone i do koga se mnogo očekuje kako u Ligi konferencija, tako i na večitom derbiju, koji je na programu 18. septembra. Zbog toga je dobra stvar što se vraća u Beograd pre predviđenog roka, ali je razlog za brigu među crno-belima to što se ne zna o kakvoj se povredi radi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike