Kad je veliki CR7 igrao protiv Partizana: Šta je komentator RTS proricao Ronaldu pre 20 godina (VIDEO)

06.09.2021

11:30

0

Čuveni Nedeljko Kovinjalo prenosio je utakmicu u Humskoj između crno-belih i lisabonskog Sportinga

Kad je veliki CR7 igrao protiv Partizana: Šta je komentator RTS proricao Ronaldu pre 20 godina (VIDEO)
Copyright Kristijano Ronaldo, Saša Ilić/Printscreen

Pre nego što je u 18. godini zablistao u dresu Mančester juanajteda kod harizmatičnog Aleksa Fergusona, Kristijano Ronaldo je bio velika nada lisabonskog Sportinga.

Njegov prvi izlazak na internacionalcu scenu kao gostujući fudbaler dogodio se 3. oktobra 2002. godine na utakmici 1. kola Kupa UEFA protiv Partizana. Bio je to revanš posle 1:3 za crno-bele u Lisabonu, u kojem su igrači portugalskog tima izborili produžetke zbog pobede u Humskoj istovetnim rezultatom 1:3.

Ajazdin Nuhi u duelu sa Kristijanom Ronaldom/MN Press

 

Sedamnaestogodišnji Ronaldo, tada CR28,  i dve godine stariji Rikardo Kvarežma pravili su dar-mar po bokovima Partizana, a kako je njegovu partiju tada video čuveni komentator RTS Nedeljko Kovinjalo danas se šeruje po društvenim mrežama:

– Prava je sreća da se ovaj 17-godišnji igrač ne može da oslobodi dečijih bolesti, da previše drži loptu, solira, i kad izbaci jednog igrača iz igre ne oslobađa se odmah, već želi da prevari još jednog. I tako u nizu, u takvoj situaciji često pravi i greške. Ali, još jednom podvlačim – izuzetan potencijal – rekao je Kovinjalo, ne sluteći tog trenutka da priča o jednom od najvećih fudbalera koje je svet video.

Partizan je u produžecima postigao dva gola, a Sporting je posle poraza od Intera u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Intera, morao da se pomiri s tim da ga te sezone neće biti u Evropi.

Kristijano Ronaldo je nastavio da igra na vrhunskom nivou, pa je na kraju sezone za 19.000.000 evra završio na Old Trafordu. Osamnaest godina kasnije Ronaldo je ponovo na starom mestu, zajedno sa “crvenim đavolima” kao jedan od njih.

Njegov dres doneo je Mančester junajtedu prihod od 37.8 miliona evra za svega 12 sati prodaje, a Juventusu je transfer plaćen 15 miliona.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike