Nisam hteo u Arsenal, ali su porodici bile potrebne pare: Golman Argentine brutalno iskren

07.09.2021

06:06 >> 06:10

0

Martinez procvetao kada je napustio Tobdžije

Nisam hteo u Arsenal, ali su porodici bile potrebne pare: Golman Argentine brutalno iskren
Copyright Profimedia

Prvi golman reprezentacije Argentine otvoreno je govorio o svom odlasku iz domovine 2010. godine.

U intervjuu za El Pais Emiliano Martinez (29) objasnio je kako nije imao ni najmanju želju da svoj Independiente menja za neki drugi klub, ali se kao tek punoletan mladić nije mnogo pitao.

Arsenal je došao po mene i tener Independientea Pepe Santoro mi je rekao da je to šansa koja se dobija jednom u životu. Isto su razmišljali i moji agenti i porodica. Više je to bila njihova odluka – otkrio je Martinez, pa naglasio da je njegova želja bila da ostane “kod kuće”:

– Nisam želeo da idem. Ne žalim zbog toga, ali hteo sam da igram za Independiente. Razmišljao sam tada kako ću za dve godine biti u prvom timu ako budem ostao. Ali porodica je imala finansijskih problema i u Arsenal sam otišao više zbog toga nego iz nekih sportskih razloga.

Da li zbog toga što nije bio voljan da pojača “tobdžije” ili iz nekog drugog razloga tek Emiliano se nije nabranio u Arsenalu. Nastupio je na ukupno 38 utakmica, svako malo bi završio na pozjamici, pa je tako nosio dres Oksforda, Šefild Venzdeja, Roterama, Vulverhemptona, Hetafe i Redinga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emi Martinez (@emi_martinez26)

A onda je prošle godine napravio potez karijere. Napustio je Arsenal i preselio se u Aston Vilu. Odradio je najbolju sezonu u karijeri, brani na neverovatno viskom nivou i trenutno je prvi golman reprezentacije Argentine.

pročitajte još:

Neki bi pomislili da je kasno “upalio”, ali budući da su golmani sve bolji i bolji s godinama, njegovih 29 govore da ima dovoljno vremena da ostavi dublji trag od onoga koji je dosad ostavio u karijeri. Da zapravo ostavi trag kakav zaslužuje imajući u vidu njegove golmanske kvalitete.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike