Srbin ima novi klub: Iz Zemunela u Cvajtu

07.09.2021

12:03 >> 12:07

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni napadač se izborio za ugovor u nemačkom drugoligašu

Srbin ima novi klub: Iz Zemunela u Cvajtu
Copyright Miloš Jojić, Nikola Trujić, Lazar Marković, Bojan Ostojić i Saša Zdjelar foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan

Srpski napadač Nikola Trujić ima novi angažman. Nekadašnji ofanzivac Partizana, koji je početkom leta s crno-belima odradio nekoliko treninga kako bi održao formu, potpisao je ugovor s nemačkim drugoligašem Aueom do kraja sezone, uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Iskusni fudbaler je prethodnih nekoliko dana bio na probi u, trenutno, poslednjeplasiranom timu Cvajte, čiji su čelnici i sportski sektor brzo rešili da mu ponude saradnju.

Presudna je bila nedavna prijateljska utakmica s trećeligašem Haleom (6:0), na kojoj je Trujić dao dva gola u razmaku od pet minuta.

– Nikola ima veliko iskustvo, robusno je građen, a u isto vreme veoma je brz. Sve ovo je bio jedan od odlučujućih faktora kada smo uzeli u obzir njegovo angažovanje – kazao je predsednik kluba Helge Lionhart.

Aue od starta sezone muku muči sa realizacijom. U prvih pet kola postigli su samo dva gola, uz tri nerešena rezultata i dva poraza. Zbog toga se od Trujića očekuje da ekspresno pokrene ofanzivni deo tima.

Pročitajte još

– Sa Nikolom dobijamo kvalitet više. On je napadač koji se odlično snalazi u svim ofanzivnim pozicijama, što znači da je veoma fleksibilan. Definitivno će nam pomoći – rekao je trener tima Aleksej Špilevski.

Trujić je u novom klubu zadužio dres sa brojem 16.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike