Ceo tim Mančester junajteda sedeo tri sata u autobusu dok je Aleks Ferguson završavao transfer CR7

07.09.2021

15:18 >> 15:20

0

Legendarni Škot posle prijateljske utakmice sa Sportingom završio posao, ostalo je već legenda

Ceo tim Mančester junajteda sedeo tri sata u autobusu dok je Aleks Ferguson završavao transfer CR7
Copyright

Jedan iz sjajne generacije engleskih fudbalera koje je u Mančester junajtedu lansirao Aleks Ferguson, Niki Bat, prisetio se kako je Kristijano Ronaldo završio na Old Trafordu u leto 2003. godine.

Mančester junajted je te noći, 6. avgusta bio gost lisabonskog Sportinga na otvaranju stadiona “Žoze Alvelade”, što je bio jedan od koraka Portugala u pripremama za organizaciju Evropskog prvenstva 2004. godine.

Na utakmici su igrači Aleksa Fergusona doživeli brodolom. Domaći su slavili sa 3:1, a najviše su “stradali” Fil Nevil i Džon O’Šej koji nisu pronalazili način da zaustave 18-godišnjeg Portugalca.

– Taj mladić se baš napalio. Svi smo ga gledali i mislili “vau” – priča Bat.

Bat je rekao i to da su po ulasku u svlačionicu mnogi igrači poželeli da im Ronaldo bude saigrač, ali da je preovlađujuće osećanje u timu bilo takvo da su svi jedva čekali ukrcavanje na avion i povratak kući. Najviše iz razloga griže savesti zbog loše igre, ali u životu neprijatnost traje onoliko koliko drugi to žele.

Cela ekipa je tri sata sedela u autobusu i niko nije znao zašto u njemu nema Aleksa Fergusona.

– Pokušali smo da nađemo izgovore posle meča, da smo umorni, da je loša utakmica … Na kraju smo sedeli u busu oko tri sata nakon utakmice. Svi smo bili ubijeni u pojam i hteli smo samo da odemo štopre. Ali, ispostavilo se da su menadžer Ferguson i Dejvid Gil za to vreme na stadionu potpisali Kristijana Ronalda – ispričao je Bat.

Kristijano Ronaldo je sa 11 godina došao u Sporting sa ostrva u Atlanskom okeanu Madeire, gde je igrao za Nacional. Iz Lisabona je otišao posle sedam godina, šest dana posle utakmice sa Mančester junajtedom na otvaranju stadiona “Žoze Alvelade”. Transfer je vredeo 18 miliona evra.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike