Veliki je majstor Čolo Simeone: Izveo Grizmana i Suareza pa u 100. minutu uzeo tri boda u Barseloni

12.09.2021

14:30 >> 14:46

0

Autor: Adam Štulić

Šampion preokretom u samom finišu savladao Espanjol

Veliki je majstor Čolo Simeone: Izveo Grizmana i Suareza pa u 100. minutu uzeo tri boda u Barseloni
Copyright Radost fudbalera Atletika u Barseloni foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Nema nikakve dileme da će madridski Real i Barselona morati da daju najbolje što imaju kako bi ove sezone skinuli Atletiko sa trona. Jer, deluje da će, ukoliko se opredele na čekanje da „jorgandžije“ kiksnu, i ove sezone gledati velikom rivalu u leđa.

Posle četiri kola Primere Atletiko ima jedan remi i tri trijumfa, a u nedelju poslepodne su pokazali da mogu do slavlja čak i kada ne blistaju. Pa i kada su do 80. minutu u rezultatskom zaostatku.

Espanjol – Atletiko Madrid 1:2 (1:0).

Jedna od najvećih prednosti Madiđana je bez dileme Čolo Simeone. Temperamentni argentinski strateg u Barseloni je pokazao da nema ni najmanji problem da prednost rivala juri bez dve najveće zvezde tima Luisa Suareza i Antoana Grizmana, koji su zamenjeni sredinom drugog poluvremena, u jeku Atletikovih ataka na gol Espanjola.

Domaćin je vodio od 40. minuta, golom Raula de Tomasa, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru Atletika posle kornera Embarba, i sve do same završnice uspešno je odolevao konstantnim napadima „jorgandžija“, kojima je u 55. minutu, posle asistencije iz VAR sobe, poništen gol Lemara, zbog uticaja Suareza na igru iz ofsajda, iako Urugvajac nije imao direktan kontakt s loptom.

Pročitajte još

Ipak, upornost se gostima isplatila u 79. minutu, kada je Karasko poravnao rezultat, da bi u 10. minutu nadoknade vremena isti igrač asistirao Lemaru za, posle svega viđenog, ogromna tri boda crveno-belih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike