Srbin umalo upropastio Murinjov ulazak u istoriju

12.09.2021

20:56 >> 21:12

0

Autor: Adam Štulić

Filip Đuričić strelac za Sasoulo protiv Rome, Saša Lukić overio trijumf Torina

Srbin umalo upropastio Murinjov ulazak u istoriju
Copyright Žoze Murinjo foto: Profimedia

Žoze Murinjo od nedelje uveče je član „kluba 1000“, a istoriju noć umalo mu je upropastio srpski reprezentativac Filip Đuričić.

Harizmatični portugalski strateg večeras je postao 47. stručnjak u fudbalskoj istoriji koji je na četvorocifrenom broju utakmica sedeo na trenerskoj klupi. U malom i veoma probranom društvu nalaze se i legende nekadašnje Jugoslavije i bivši treneri Partizana i Crvene zvezde, a Murinja su sekunde delile od „suočavanja sa karmom“.

Podsetimo, 2014. godine u „klub 1000“ je ušao legendarni Arsen Venger, a u jubilarnom meču njegov Arsenal doživeo je debakl u gradskom derbiju protiv Čelsija (6:0), koji je tada sa klupe predvodio „Posebni“.

Roma je u večerašnji susret ušla kao favorit protiv Sasuoloa, ali je slavljeničko raspoloženje na „Olimpiku“ umalo okončao Đuričić, pošto je u 57. minutu ponišio vođstvo koje je „vučici“ doneo Brajan Kristante dvadeset minuta ranije.

Strepeli su navijači Rome i Murinjo do sudijske nadoknade vremena, u kojoj je El Šaravi zadržao rimskom velikanu maksimalan učinak posle tri uvodna kola Serije A.

Nedelju u elitnom rangu italijanskog fudbala obeležio je još jedan srpski reprezentativac. Saša Lukić je golom u prvom minutu nadoknade vremena overio trijumf Torina protiv Salernitane u čijem dresu je debitovao Frank Riberi.

U derbiju kola Milan je na „San Siru“ savladao Lacio 2:0 golovima Leaoa u 45. i Ibrahimovića u 67. minutu, uz promašen penal Kesija u četvrtom minutu nadokande prvog dela igre.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike