Leverkuzen porazom ispustio šansu da postane lider Bundeslige

02.01.2021

17:53

0

Autor: Milan Nastić

Farmaceuti izgubili od Ajntrahta sa 2:1

Leverkuzen porazom ispustio šansu da postane lider Bundeslige
Copyright Tanjug((AP Photo/Michael Probst/

Pobeda Ajntrahta iz Frankfurta nad Leverkuzenom sa 2:1 je najprijatnije je iznenađenje 14.kola Bundeslige.

Ovaj trijumf dobija još više na značaju, jer su do tri boda došli preokretom, “farmaceuti” su poveli već u 10.minut preko Amira, i očekivalo se da će gosti bez večih problema da stignu do nove pobede.

Međutim, tako nisu mislili domaćini i prvo dolaze do izjednačenja preko Junesa u 22.minutu, a konačan ishod i pobeda Ajntrahta je došla autogolom Tasobe u 52. minutu.

Ovim porazom Leverkuzen je propustio šansu da barem na kratko bude lider Bundeslige, a ovako su ostali na drugoj poziciji sa 28 bodova, dva manje od Bajerna.

Pročitajte još

Treba istaći da je za tim iz Frankfurta ceo meč igrao srpski reprezentativac Filip Kostić.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti ubedljivu pobedu Frajburga nad Hofenhajmom sa 3:1, ekipom koja je bila u grupi sa Zvezdom u Ligi Evrope.

Pobednik je rešen već posle 45.minuta kada su gosti imali prednost od tri gola. Važan trijumf je ostvario Menhegladbah koji je na gostovanju Bilefildu slavio sa minimalnim rezultatom 1:0, a strelac tog pogotka bio je Embolo u 58. minutu.

Od ostalih treba izdvojiti pobedu Union Verlina nad Verderom sa 2:0 na gostovanju, a za domaćine je od 82.minuta igrao srpski reprezentativac Miloš Veljković. Trijumf je ostvario i Augsburg koji je kao gost slavio nad Kelnom rezultatom 1:0

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike