Bajern vodio 2:0, Menhengladbah to nije zanimalo

08.01.2021

21:50

0

Autor: D. B.

Veliki preokret u Bundesligi

Bajern vodio 2:0, Menhengladbah to nije zanimalo
Copyright Profimedia/ Ralf Ibing / firo / pool

Bajern je u 26. minutu meča 15. kola Bundeslige imao prednost od 2:0 na gostovanju u Menhengladbahu. Robert Levandosvski je sigurnim šutem sa bele tačke postao prvi igrač u “ligama petice” koji je postigao 20 golova ove sezone. Šest minuta kasnije Goroecka je doneo ubedljivih 2:0.

I ko bi rekao u tom momentu da ćemo da pričamo o velikom preokretu. Pa, naznaku u kom pravcu bi trebalo da razmišljamo dao je Hofman. Dva puta do kraja prvog poluvremena je uspeo da iskoristi dodavanja Štindla i dva puta Manuel Nojer je bio savladan. Prvi put u 36. minutu, drugi put u 45. minutu utakmice.

Bilo je jasno da je Boruija ovim brznim izjednačenima dobila na samopouzdanju. Videlo se to odmah na početku drugih 45 minuta igre, kada je Nojhaus, uz asistenciju neuhvatljivog Hodmana doneo prednost “menšu” od 3:2.

Pročitajte još

Pamtiće se ovaj meč i o junačkoj partiji Matijasa Gintera. Prvo je u 66. minutu podmetnuo glavu i zaustavio super-snažan šut Sanea, a onda je i u samom finišu uspeo da sačuva mrežu svog tima posle šuta Milera. Sve ostalo ostaje nevažno. I to što je Bajern imao veći posed lopte i što je uputio više šuteva ka golu domaćina i što je izveo više kornera…

Bajern je doživeo drugi poraz u prvih 15. kola Bundeslige i sada ima tek dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, Borusija je stigla do šeste pobede i 7. mesta na tabeli…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike