Šalke slavio prvi put posle 359 dana i 30 utakmica bez pobede u Bundesligi

09.01.2021

17:04 >> 17:09

0

Autor: Milan Nastić

Ekipa iz Gelzerkirhena bila bolja od Hofenhajma sa 4:0

Šalke slavio prvi put posle 359 dana i 30 utakmica bez pobede u Bundesligi
Copyright Tanjug/AP/ (Guido Kirchner/

Došao je i taj dan. Fudbaleri Šalkea stigli su do prvog trijumfa posle 359 dana i 30 utakmica bez pobede u prvenstvu, to nad Hofenhajmom sa 4:0 u 15. kolu Bundslige.

Tim iz Gelezerkirhena je poslednji put slavio protiv Menhegladbaha i to rezultatom 2:0, i od tada je prošlo skoro godinu dana da navijači ovog poznatog kluba nisu imali priliku da se raduju .

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je mladi američki fudbaler Metju Hop, trostruki strelac u 42, 57, 63.minutu, dok je strelac još bio i Harit u 80.

Treba istaći da je za domaćine igrao čitavu utakmicu Matija Nastasić,dok je za goste nastupao Mijat Gačinović i dobio žuti karton.

Pročitajte još

Šalke je sa ova tri boda napokon pobegao sa poslednjeg mesta i trenutno se nalaze na 17.mestu sa sedam bodova,iza njih je samo Majnc sa bodom manje, dok je Hofenhajm na 14 i imaju 15 bodova.

Od ostalih utakmica,treba izdvojiti trijumf Ajntrahta nad Majncom sa 2:0,oba gola su postignuta sa penala,a strelac je bio Silva. Srpski fudbaler Filip Kostić u pobedi svoje ekipe igrao je čitavu utakmicu.

Iznenađenje je napravio Verder koji na gostovanju igrao protiv Leverkuzena 1:1, a poznato je da su “farmaceuti” ove sezone jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje Bundeslige.

Za tim sa Vezuva svih 90 minuta je igrao srpski reprezentativac Miloš Veljković.

Najubedljiviji trijumf ostvario je Frajburg koji je deklasirao Keln rezultatom 5:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike