Veliko priznanje za Srbina od Robina van Persija: Samo Tadić!

12.01.2021

14:42 >> 14:44

0

Bivši as Mančester junajteda istako Srbina kao pozitivan primer za mlađe igrače i njihove trenere

Veliko priznanje za Srbina od Robina van Persija: Samo Tadić!
Copyright Tnjug/AP Photo/Peter Dejong

Čuveni holandski napadač Robin van Persi smatra da klubovi u njegovoj zemlji, posebno oni sa vrha tabele, premalo pažnje posvećuju edukaciji mladih napadača, koji bi po njegovom mišljenju morali da bude svestrani i da odgovaraju ulogama na više pozicija. U izjavi za “De Telegraf” Van Persi je uzeo primer svog Fejnorda i Ajaksa. Od devet igrača dva najslavnija holandska kluba samo Dušan Tadić, prema mišljenju bivšeg igrača Mančester junajteda i Arsenala, ima tu sposobnost da zaigra na nekoliko mesta u timu.

– Ako Nufal Banis i Dilan Vente iz Fejnorda i mladi holandski napadači iz Ajaksa mogu da se snalaze samo na jednoj poziciji, moramo videti kako je do toga došlo – pita se Van Persi i ističe primer iz Mančester junajteda, gde je samo Čičarito bio klasičan špic, dok je on morao da igra kao “desetka”, Vejn Runi čak i kao “šestica” u veznom redu, dok je Dani Velbek išao po oba krila.

– Mladi napadači Ajaksa ili Fejnorda ili nekog od drugih klubova, moraju da imaju perspektivu dok im traje razvoj u omladinskim školama. Zaista ih treba obučiti da bi mogli da igraju na više pozicija.

Van Persi misli da je holandski fudbal samo jednog izrazitog špica na najvišem nivou napravio u poslednjih 25 godina: Patrika Klajverta. Zašto je to tako, on veruje da je odgovornost za to na klubovima. Bivši internacionalac kaže da u mladim timovima vidi dovoljno talenta.

– Ako je talenat prisutan, ali se ne probija sa osamnaest ili dvadeset godina, to moramo da promenimo. Zato počnite da ih trenirate drugačije. Igrači moraju dobiti znanje, ili nazovite to alatom ili veštinom, da bi se probili.

Pročitajte još

Rešenje po  njemu se nalazi u treningu mladih igrača sa velikim igračima i trenerima koji znaju šta je teorijski rad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike