Najveća korporativna imperija u svetu fudbala dobila i 11. klub

12.01.2021

15:58

0

Autor: D. B.

Siti grupa nastavlja da ostvaruje planove o svetskoj dominaciji

Najveća korporativna imperija u svetu fudbala dobila i 11. klub
Copyright Profimedia

Vlasnici Mančester sitija objavili su da su postigli dogovor o saradnji sa najvećim timom iz Bolivije – Bolivarom.

Bolivar će moći da računa na kompletnu infrastrukturu, trenere, skaute i kontakte koje “Siti fudbal grupa” ima. Velikan iz Bolivije je 11. klub koji se nalazi u ovom sistemu čija je kruna engleski Mančester siti.

Osim “građana” pod istim “kišobranom” se nalaze i u španska Đirona, Melbrun siti iz Australije, Njujork Siti iz SAD, Mumbai iz Indije, pa Sečuan iz Kina, urugvajski Montevido citi, japanska Jokohama, pa belgijski Lomel kao i francuska Troa koja je deo ove grupe od prošlog septembra.

Danas je san postao realnost. Klub Bolivar je postao prtner Siti grupe, najvećem fudbalskom projektu na svetu. Uz ovu saradnju naš klub će postati još veći. Koristićemo sve što Siti grupa ima i očekujemo da ćemo uspeti da postanemo najveći klub u Latinskoj Americi – tvrdi predsednik Bolivara Marselo Klaure.

Pročitajte još

Siti fudbal grupa je holding kompanija u većinskom vlasništvu “Abu Dabi junajted grupe”, dok udeo u njoj imaju i kompanija iz SAD Silver lejk i kineske firme “Čajna medija kapital” i “CITIC kapital”. Velika želja ove kompanije je da imaju po jedan tim na svkom kontinetu koji će u svom nazivu nositi “siti”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike