Junajted, uz pomoć VAR-a, preuzeo prvo mesto pred put na „Enfild“, Šefildov prvenac

12.01.2021

22:18 >> 23:33

0

Autor: N. St.

Solskjerov tim ostvario još jedan trijumf. Everton slavio

Junajted, uz pomoć VAR-a, preuzeo prvo mesto pred put na „Enfild“, Šefildov prvenac
Copyright Tanjug/Peter Powell/Pool via AP

Tri utakmice, dve pobede gostiju i jedan trijumf domaćina u „okrnjenom“ kolu Premijer lige.

Šefild junajted je došao do prve pobede u sezoni. Savladali su Njukasl (1:0). Gol za prva tri boda postigao je Šarp sa penala u 73. minutu, a posao im je bio olakšan pošto je Frejzer isključen u 45. minutu.

Najzanimljivije je bilo na „Turf Muru“. Mančester junajted je, u meču sa dosta kontroverzi, savladao Barnli – 0:1 (0:0).

Strelac gola bio je Pol Pogba u 71. minutu posle šuta koji je, uz dosta sreće i odbitka, prevario Poupa i završio u mreži. Sa ova tri boda su preuzeli prvo mesto, pretekli Liverpul i to pred najveći derbi u Engleskoj koji se na „Enfildu“ igra u nedelju (17.30).

Ipak, ono o čemu se znatno više priča je to što je video tehnologija (VAR) ponovo pomogla „crvenim đavolima“. Tim, koji je među onima koji su izveli izveo najveći broj penala u ligi, je na ovom meču dva puta uspeo da se izvuče. Prvi put u 29. minutu kada je Luk Šo posle užasnog starta dobio samo žuti karton, sudija Kevin Frend je gledao situaciju nekoliko minuta, prvo je dosudio prekršaj za Solskjerov tim i žuti za Brejdija, a onda je pronašao solomonsko rešenje. Potom je u 89. posle igranja rukom Megvajera u kaznenom prostoru arbitar ponovo doneo odluku u korist gostiju, tačnije odlučio je da nije penal za domaćina.

Prava uvertira za meč u Liverpulu.

A, drugi tim iz spomenutog grada je slavio. Everton je u gostima bio bolji od Vulverhemptona– 1:2 (1:1).

Pročitajte još:

Ivobi je doneo „karamelama“ prednost u šestom minutu, Neveš je u 14. izjednačio, da bi štoper Kin u 77. glavom doneo trijumf ekipi Karla Anćelotija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike