Matić preti šampionima uoči derbija: Mančester nije slučajno prvi

13.01.2021

09:57

0

Autor: D. B.

Vezista poslao poruku rivalima iz Liverpula uoči nedeljnog meča na Enfildu

Matić preti šampionima uoči derbija: Mančester nije slučajno prvi
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Na mestu smo na kome zaslužujemo da budemo!

Ovim rečima je Nemanja Matić prokomentarisao činjenicu da je njegov Mančester junajted posle 17 odigranih utakmica lider na tabeli Premijer lige.

Vezista sa Uba je zajedno sa kontroverznim Francuzom Polom Pogbom dirigovao igrom “crvenih đavola” u pobedi na Barnlijem (jedini gol i to sjajan postigao je upravo Francuz), a posle utakmice je poslao i jasnu i glasnu poruku sledećem rivalu u Premijer ligi, aktuelnom šampionu i drugoplasiranom timu na tabeli Liverpulu.

– Pobeda protiv Barnlija je jedna od onih koje bi mogle da nagoveste da smo kadri da se borimo za titulu. Nekada smo izgledali kao tim koji želi što pre da dođe do gola i ako to ne uspe počne panika. Sada smo pokazali da mnogo više pameti. Teško je pobediti Barnli u gostima, a teško je i da se odbranite od njihovih ataka iz prekida ili dugih lopti. Zaslužena tri boda za nas – objasnio je Matić.

Upitan je bio Matić da oceni igru Pogbe, igrača za koga neprestano kruže priče da je spreman da napusti “Old Traford”. Iz načina na koji je dao odgovor na ovo pitanje jasno je da se vezista prema svima u Mančesteru odnosi na isti način i da ne želi da se pojedinci izdvajaju.

– Mi imamo mnogo kvalitetnih igrača i na ovom meču to smo i pokazali. Moramo da budemo strpljivi jer igra se svih 90 minuta. Srećan sam zbog tima, srećan sam zbog timskog duha koji smo pokazali.

A onda je došao red da Nemanja prozbori koju i na temu derbi meča protiv Liverpula.

Nema većeg derbija u Engleskoj od ovog meča. Moramo da se takmičimo sa njima, da vidimo gde smo protiv jednog od najboljih timova u ligi. Hajde da vidimo da li smo spremni.

Pročitajte još

Matić zna kako izgleda tim koji osvaja Premijer ligu pošto je to dva puta uspeo sa Čelsijem.

To što smo prvi posle 17. kola govori nešto. Nije da smo odigrali pet ili šest mečeva, pa da možemo da kažemo da smo imali sreće. Posle 17 odigranih mečeva nije reč o sreći. Ne možemo da se opustimo, već moramo da idemo korak po korak, meč po moč. Sledeći će je uvek najvažniji – završio je izlaganje Matić.

Meč Junajteda i Liverpula zakazan je za nedelju sa početkom u 17.30.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike