Real neće braniti trofej u Super kupu Španije

14.01.2021

22:26

0

Autor: Adam Štulić

Madriđani u polufinalu poraženi od Atletik Bilbaa

Real neće braniti trofej u Super kupu Španije
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Fudbaleri madridskog Reala neće braniti trofej u Super kupu Španije, pošto su u polufinalu poraženi od Atletik Bilbaa 2:1 (2:0).

Madriđani su nastavili sa razočaravajućim rezultatima s kraja prošle i početka nove godine, a posle remija sa Elčeom i Osasunom, izabranici Zinedina Zidana su slabim izdanjem protiv Bilbaa ostali bez jednog trofeja u sezoni.

Lukas Vaskez je direktan krivac za to što je “kraljevski klub” na poluvreme otišao sa dva gola zaostatka. Najpre je njegov kiks pred kaznenim prostorom Reala kaznio Raul Garsija u 18. minutu, da bi 20 minuta kasnije napravio penal koji je u gol pretvorio isti igrač.

Krenuli su Madriđani znatno angažovanije u nastavak meča. Toliko, da je čak i kapiten Serhio Ramos više vremena provodio u protivničkom nego u sopstvenom kaznenom prostoru, a pošto su fudbaleri Atletika propustili dve prilike da dotuku rivala, u nastavku duela su strepeli za konačan ishod meča.

Pročitajte još

U pojedinim trenucima bili su i miljenici sreće, s obzirom da je Asensio pogađao stativu i prečku, a kada je u 73. minutu, posle pregledavanja VAR, priznat gol Karima Benzema bilo je jasno da nominalne goste čeka pakleni završetak meča.

Nastavili su izabranici Zinedina Zidana da pritiskaju rivala, čija se odbrana povijala pred naletima rivala, koji je u 82. minutu postigao i drugi gol, ali je ovoga puta opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se nalazio strelac Karim Benzema.

Ipak, Madriđani do kraja nisu uspeli da se izbore za dodatnih 30 minuta, pa će Atletik Bilbao u nedeljnom finalu za trofej Super kupa da se bori s Barselonom, koja je u sredu posle penala eliminisala Real Sosijedad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike