Čelsi produžio agoniju Fulama

16.01.2021

21:00 >> 21:08

0

Autor: Adam Štulić

Brajton kao gost bolji od Lidsa, Vest Hemov minimalac protiv Barnlija

Čelsi produžio agoniju Fulama
Copyright Tanjug/Mike Hewitt/Pool via AP

Fulam za pobedu u Premijer ligi ne zna od 30. novembra, kada je kao gost bio bolji od Lestera. Sedam utakmica je od tada odigrao londonski klub, a posle pet uzastopnih remija poražen je u malom gradskom derbiju od Čelsija na svom terenu 1:0 (0:0).

Domaći su od 44. minuta igrali sa igračem manje, pošto je, posle konsultacija s VAR, direktan crveni karton dobio mladi Amerikanac Entoni Robinson. Ipak, Fulam se dobro držao sve do 78. minuta, kada je važna tri boda Čelsiju, posle dva poraza i remija u prethodna tri kola, doneo Mejson Maunt.

Tanjug/Clive Rose/Pool via AP)

Nekadašnji kapiten “orlova” Branislav Ivanović s klupe za rezerve je gledao kako njegov VBA u drugom poluvremenu pravi preokret i dolazi do pobede na gostovanju protiv Vulverhemptona 3:2 (1:2).

Pročitajte još

Gosti su poveli golom Pereire iz penal u 8. minutu, ali su domaći za pet minuta, golovima Fabija Silve u 38. i Vilija Bolija u 43. na poluvreme otišli s vođstvom.

Međutim, kako su stigli do vođstva, domaći su na sličan način ostali bez bodova, pošto su Adžaji u 52. i Pereira, ponovo iz penala, u 56. minutu napravili preokret za prvu pobedu Sema Alerdajsa od dolaska na klupu Vest Broma.

Brajton je golom Mapeja u 17. minutu kao gost savladao Lids i slavio prvi put posle dva meseca, dok je istim rezultatom Vest Hem na svom stadionu bio bolji od Barnlija, pogotkom Antonija u 9. minutu meča.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike