KRAJ: Zvezdina trojka protiv Rada

29.11.2020

17:42 >> 20:14

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli se trijumfalno vratili na domaći kolosek

KRAJ: Zvezdina trojka protiv Rada
Copyright MN Press

Evropa je u glavama, nacionalni šampionat je trenutna realnost.

Zvezda kreće u poteru za velikim pojačanjem

Između dva evropska izazova, u kojima fudbaleri Crvene zvezde mogu da overe zimovanje u Ligi Evrope, izabranici Dejana Stankovića savladali su Rad 3:0.

90′ – KRAJ

Posle jednog minuta nadoknade vremena, utakmica je završena. Zvezda je savladala Rad 3:0.

88′ – STATIVA

Sjajnu priliku je imao mladi Lazetić (16) da postigne prvenac na debiju u Zvezdinom dresu. Posle centaršuta sa leve strane, Gavrić je na drugoj stativi uhvatio poluvolej ali je to loše izveo, pa je lopta pošla ka petercu, gde je odlično odreagovao Lazetić, “otvorio” stopalo i šutirao, ali je iskusni Kahriman refleksno intervenisao i uz pomoć stative sačuvao mrežu.

76′ – DEBI U ZVEZDINOM DRESU

Stanković je napravio dvostruku promenu. Krstović je zamenio Pavkova, dok je umesto Boaćija na terenu debitant Marko Lazetić.

MN Press

72′ – PRVI ŽUTI KARTON

Prvi žuti karton na meču dobio je Ričmond Boaći. Napadač crveno-belih je izgubio duel na sredini terena, potom je u pokušaju da vrati loptu veoma neoprezno startovao.

65′ – NOVE PROMENE

U ekipi Rada su napravljene još dve izmene. Damnjanovića je zamenio Blažić, dok je Ciger mesto na terenu ustupio Iliću.

59′ – GOOOL, SPIRIDONOVIĆ

Rad je krenuo značajno ofanzivnije i hrabrije u nastavku meča i kada se činilo da bi mogli ozbiljnije da ugroze Zvezdu, primili su i treći gol. Boaći je na 17 metara po centralnoj poziciji primio loptu, okrenuo se ka desnoj strani i proigrao Spiridonovića, koji se u prijemu lopte oslobodio rivala, namestio se i sa desetak metara lepo pogodio donji ugao Kahrimanovog gola. Odmah potom Stanković je napravio trostruku izmenu, Milunović je zamenio Gajića, Pankov je mesto na terenu ustupio Petroviću, dok je Radulović ušao umesto Sanoga.

52′ – PREČKA

Najbolja prilika za goste u dosadašnjem toku meča. Izveli su odlična kontranapad fudbaleri Rada, Trifunović je iskosa na levoj strani, na ivici kaznenog prostora, primio loptu napravio jedan korak i odlično gađao kontraugao. Borjan je bio savladan, ali je Zvezdinu mrežu sačuvala prečka.

Promo/FK Crvena zvezda

48′ – ŠUT BOAĆIJA

Prva prilika u nastavku meča viđena je u 48. minutu. Boaći je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog defanzivca Rada, dovoljno da malo skrene putanju i završi tik pored stative. Posle kornera nije bilo veće opasnosti za goste.

46′ – PRVE IZMENE

Počelo je drugo poluvreme. U ekipi Rada izvršene su dve promene. Umesto Stojanovića u igru je ušao Lazarević, dok je  Trifunović zamenio Riznića.

Promo/FK Crvena zvezda

45′ – POLUVREME

Čim je istekao 45. minut glavni arbitar meča Andrija Stojanović je odsvirao kraj prvog poluvremena.

41′ – GOOOL, BOAĆI

Zvezda je u 41. minutu duplirala prednost protiv Rada. Najveći deo posla odradio je Spiridonović, koji je posle proigravanja Pavkova ušao po desnoj strani u kazneni prostor i uputio dobar centaršut na peterac, gde se našao Boaći i samo prosledio loptu u praznu mrežu.

36′ – NOVA PRILIKA ZA GAVRIĆA

Pokušavaju crveno-beli da postignu i drugi gol, ali sve do 36. minuta nisu imali konkretnu priliku. Spiridonović je odlično na ivici kaznenog prostora proigrao Gavrića, mladi ofanzivac je, malo iskosa sa leve strane, ušao u kazneni prostor, ali je sa desetak metara veoma loše šutirao.

23′ – PRETI GAVRIĆ

Lopta je u 23. minutu došla do Gavrića, koji je, iskosa sa leve strane, gađao kontraugao Radovog gola, ali je Kahriman paradom uspeo da sačuva mrežu.U istom minutu dve sporne situacije u kaznenom prostoru Rada. Najpre je pao Gavrić, potom i Spiridonović, kontakta sa defanzivcima Rada je bilo, ali arbitar Stojanović u obe situacije je pokazao da se igra nastavi.

17′ – GOOOL, PAVKOV

Zvezda vodi od 17. minuta golom Pavkova, kojem je prethodila greška defanzivaca Rada, ali i glavnog arbitra meča Stojanovića. Najpre se defanzivci gostiju nisu najbolje snašli na jednu dubinsku loptu, koja je posle loše intervencije glavom jednom fudbalera Rada došla do Pavkova, koji je, pre nego što je loptu poslao u mrežu, imao s njom kontakt rukom.

10′ – MIRAN POČETAK MEČA

Istekao je 10. minut meča na stadionu “Rajko Mitić”, dosad nije bilo uzbuđenja u kaznenim prostorima neke od ekipa.

1′ – POČEO MEČ

Duel na stadionu “Rajko Mitić” počeo je napadom Rada. Prethodno je održan minut ćutanja u čast nedavno preminulog argentinskog superstara Dijega Maradone.

18.40′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Eraković, Gavrić, Nikolić, Sanogo, Spiridonović, Boaći, Pavkov.

RAD : Kahriman, Stojanović, Đorić, Stojisavljević, Ciger, Busnić, Trninić, Živković, Riznić, Damjanović, Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike