Dževad Prekazi o savremenom fudbalu: Sve se gleda kroz novac, a samo je Mesi vredan svakog evra

19.01.2021

14:31 >> 14:50

0

Bivši as Partizana rekao šta bi radio da je na mestu bogatih predsednika klubova

Dževad Prekazi o savremenom fudbalu: Sve se gleda kroz novac, a samo je Mesi vredan svakog evra
Copyright MN Press

Legendarni fudbaler Partizana i kasnije trener mlađih kategorija crno-belih i OFK Beograda Dževad Prekazi izjavio je za turski “Ajanspor” da nikada ne bi pristajao na basnoslovne transfere igrača kada bi bio na mestu današnjih predsednika klubova. Popularni Preki kaže da bi pravilo prestalo da važi samo u jednom slučaju:

Mesiju bih dao pare koje bi tražio. On vredi za sve što bi želeo, jer niko nije kao on. U ostalim slučajevima dao bih najviše 20 miliona evra za jednog igrača. Nekada se fudbal igrao za navijače. Sada je sve novac, novac i novac u fudbalu! Fudbaler sada razmišlja samo o transferu. Pogledajte broj stranaca koji je došao u Tursku? Svi peru novac transferima. Fale im porezi. Oni naduvavaju brojke. Inače, u tim brojkama nema igrača – rekao je Prekazi bez dlake na jeziku.

Veliki as iz vremena jugoslovenskog fudbala naglasio je Turcima koji su njihovi osnovni problemi: loše sudije i mnogo stranaca.

– Najveći problem turskog fudbala su sudije. Pomno pratim šta rade sudije. Naročito je ovaj VAR sistem upropastio fudbal. Mislim da posebno Fenerbahče i Bešiktaš nadgledaju sudije. Čini se da je nekima neprijatno što je Galatasaraj svake godine šampion. U njima je rana. Ne mogu da razumem razlog za ovo. Na svim mečevima ima sudijskih grešaka. Ako žele, doći ću uživo i reći ću im sve redom – priča Prekazi i zaključuje:

Pročitajte još

Kada sam ja bio igrač, igralo nas je samo dvojica sa stranim pasošima. Bili smo ja i Simo (Zoran Simović). Mirsad Kovačević je igrao kao Turčin. Uprkos tome, bili smo uspešni u Evropi. Onda, kada je Galatasaraj osvojio Kup UEFA, u timu je bilo osam turskih fudbalera. Posle toga, Turska je bila treća na SP 2002. godine. Dakle, oni koji donose ove čudne odluke su ljudi koji ne poznaju fudbal. Šta ćete učiniti sa deset ili 11 stranaca? Tada turskom fudbalu nisu potrebni domaći igrači. Ubijaju turski fudbal. Mnogo je dobrih igrača, ali selektor Senjol Guneš ne zna da ih vodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike